Levent Nazifoğlu'ndan Mustafa Cengiz sözleri: "Adama yapmadıklarını bırakmadılar"

11.01.2019 - 14:12 | Son Güncellenme: 11.01.2019 - 11:19

Levent Nazifoğlu'ndan Mustafa Cengiz sözleri: "Adama yapmadıklarını bırakmadılar"

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Dikkat çeken sözler söyleyen Nazifoğlu, “Galatasaray Genel Kurul üyelerinin Mustafa Cengiz’e karşı takındığı tavrı hoş bulmuyorum. Adama yapmadıklarını bırakmadılar” dedi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Başkanın Brezilya ve Çin'den beklentileri var"

Galatasaray bir stoper ve bir sol bek aldı. Gidenlerin yerini doldurmaya çalışıyorlar. Başkan, ”Brezilya ve Çin’deki saati biliyor musunuz?” demişti. Sanıyorum oradan da bir transfer beklentileri var.

"Terim, Serdar ve Eren'i gözden çıkarıyorsa mutlaka bir şeyler yaşanmıştır"

Ayrılıklar biraz enteresan. Yöneticiler ve hocaların ne yaşadığını tam bilemiyorum. Terim, Serdar gibi bir değeri, Eren’i gözden çıkarıyorsa bir şeyler yaşanmıştır. Ama çok normal gelişmeler gibi görünmüyor.

Galatasaray forveti neden kampa yetiştiremedi?

Ara transferde futbolcu almak kolay değil. Galatasaray’ın Eren’ini alabiliyorsunuz. Chelsea’den ya da başka takımlardan transfer yapsanız bile kadroya giremeyen oyuncuları, gözden çıkarılanları alabiliyorsunuz. Ara transfer dönemlerinde başka takımların da devreye girmesi kulüpleri etkileyebiliyor. Ayrıca talip olduğunuz oyunculara Avrupa’dan teklif gelince orayı tercih ediyorlar. Bu tarz sorunlar yaşanmış olabilir.

"Belhanda'nın gönderilmemesi gerektiğini düşünüyorum"

Belhanda’yı 8 milyon + 2 milyon bonus ile aldık. 7 milyon Euro çok ahım şahım bir fiyat değil. Ayrıca giderse yerine kimi koyacaksınız? Belhanda’dan daha iyi bir futbolcuyu düşük maliyetle alamazsınız. Ben gönderilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

"Terim ile çalışıyorsanız bazı şeyleri göze almanız lazım"

Fatih Terim ile yönetimin sürtüşme yaşaması anormal bir durum değil. Şenol Güneş ile kendi yönetimi de olabilir. Eksikler ve cezalılar Terim’in sistemini bozdu. Terim’in sistemi bozulduğunda bunu sözleriyle belli eder. Böyle bir kişiliği var. Fatih Terim ile çalıştığınızda bazı şeyleri göze almanız lazım.

"En az 2 tane golcü alınmalı"

Şampiyonluk favorim Galatasaray. Tek tek bakılınca iyi bir takımımız var. Ama sakat ya da cezalı olunca yedeklerden gelecek oyuncuları o boşluğu dolduramıyor. 2 tane golcü lazım. Çünkü 1 tane oyuncu alıyorsun. Gelecek kişi ne kadar hazır bir şekilde olacak? Ona yüklendiğinde sakatlığı olabiliyor. O açıdan en az 2 tane golcü alınmalı diye düşünüyorum.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde başarılı olabilir mi?

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ın başarılı olabilmesi için az sakatlık yaşanması gerekiyor. Sakatlıklar olduğunda takım çok geriye düşüyor. Yedek oyuncular 11’de oynayanlar kadar kaliteli olmayınca sıkıntı yaşıyorsunuz.

Yönetim, Terim'in gölgesinde kalıyor mu?

Fatih Terim ile 96 yılında da çalıştım. Terim göreve geliyorsa başkan ve futbol şube sorumlusu gölgede kalır. Bu daha önce de böyleydi. Yönetimin, “Gölgede kalıyorlar” diye eleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

"Adama yapmadıklarını bırakmadılar"

Ben de Disiplin Kurulu’na sevk edildim. Eleştiri dozunu artırmadıktan sonra disipline verilmeyi hoş karşılamıyorum. “Size de bu yakışır” dediğim için 1 yıl ceza almıştım. Daha sonra bu ceza kalktı. Mustafa Cengiz’e karşı çifte standart vardır. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Galatasaray’ın başkanıdır. Adama yapmadıklarını bırakmadılar. Mustafa Cengiz hatalar yapıyor olabilir. Ama Genel Kurul üyelerinin takındığı tavrın yanlış olduğunu düşünüyorum.

"Tarık parasını almadan Galatasaray'dan gitmez"

Tarık Çamdal’ın gönderilmesinden başka bir seçenek yok. Tarık parasını almadan Galatasaray’dan gitmez. Galatasaray’ın verdiği paranın yarısını bile başka takımlardan alamayacağını bildiği için kıpırdamadı. Futbolcunun bakışı böyle.

Senin için hazırladığımız haberler