Levent Şahin kimdir?

09.11.2018 - 00:13 | Son Güncellenme: 09.11.2018 - 03:13

Levent Şahin kimdir? Olaylı derbinin faturası açıklandı. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim 7 müsabakadan men cezası alırken takımı o maçlara kimin çıkarağı sorusu yanıt buldu. Galatasaray'ı Fatih Terim'in yokluğunda Levent Şahin idare edecek. Peki, Levent Şahin kimdir, kaç yaşında? Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Galatasaray Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylar sebebiyle Hasan Şaş ise 8 maç aldı. Peki, Levent Şahin kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ı o mu çalıştıracak? İşte detayl

Levent Şahin kimdir?

Galatasaray'da çalışan yardımcı antrenör Levent Şahin kimdir?  Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde maç sonu çıkan kavganın faturası belli oldu. Teknik direktör Fatih Terim 7 maç ceza alırken, Hasan Şaş 8 müsabakadan men cezası aldı. Peki, Fatih Terim'in yokluğunda takımın başında olacak Levent Şahin kimdir, kaç yaşında? Fatih Terim döneminde Galatasaray’da görev almaya başlayan yardımcı antrenörlerden Levent Şahin, Fatih Terim’in cezası boyunca maçlarda takımın başında olacak. Peki Levent Şahin kimdir, kaç yaşında?  İşte detaylar..

LEVENT ŞAHİN KİMDİR?

1973 Adana doğumlu antrenör Levent Şahin, futbolculuk kariyerine amatör takımlarda başladıktan sonra, dönemin ikinci lig ekibi İskenderunspor’da profesyonelliğe adım attı. Yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra futbolculuk kariyeri son bulan Levent Şahin,daha sonra antrenörlük alanına yöneldi.

Akademik kariyeri dikkat çekiyor

Gazi Üniversitesi’nde futbol antrenörlüğü alanından mezun olan Şahin, yine aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı ve İngilizce biliyor.

TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle Pro Lisans sahibi oldu. Levent Şahin 2016/2017 Adanaspor’u Süper Lig'de çalıştırmış ve 2009-2010 sezonunda ise Bugsaşspor'da görev almıştı.

Vatani görevi süresince Ordu Milli Takımı ve Karagücü'nde görev alan Levent Şahin,  Ankaragücü altyapısında uzun yıllar çalıştı. Keçiörengücü, Ankara ASAŞ ve Kahramanmaraşspor'da yardımcı antrenör olarak çalışan Şahin tüm liglerde görev aldı.

Terim'in Türk futboluna yeni armağanı Şahin

Sırasıyla Spor Toto Süper Lig takımlarından Ankaraspor, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde antrenör olarak görev alan Levent Şahin, 2012 yılında A2 Milli Takımı antrenörlüğüne getirildi.

Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörü olmasının ardından, A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü olarak görevlendirildi.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyona’sında Fatih Terim’in 1. yardımcısı olarak görev aldı. Terim'le birlikte yolu Galatasaray'da da kesişen Şahin deneyimli hocanın ekibinde yer aldı ve 2 kez üst üste Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle PRO Lisans sahibi olan Şahin, aynı zamanda TUDOR ünvanına da sahip. 

Galatasaray hakkında genel bilgiler

Galatasaray Spor Kulübü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Galatasaray Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 20 kez Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Futbol liglerinde üçüncü ve dördüncü yıldızı takan ilk takımdır.

Galatasaray SK, güncel olarak futbol (erkekler), basketbol (erkekler ve kadınlar) ve voleybol (bayanlar ve erkekler) dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo iki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray (tekerlekli sandalye basketbol takımı), IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'nda Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu. 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

2009 yılında ise Galatasaray (kadın basketbol takımı), Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

Senin için hazırladığımız haberler