Levent Şahin kimdir?

23.12.2020 - 00:15 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 00:15

Galatasaray'da görev alan yardımcı antrenör Levent Şahin kimdir? Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Galatasaray - Göztepe maçında Fatih Terim'in yokluğunda takımın başında Levent Şahin yer aldı. Peki Levent Şahin kimdir, kaç yaşında? Fatih Terim döneminde Galatasaray’da görev almaya başlayan birinci yardımcı antrenör Levent Şahin, Fatih Terim'in cezası boyunca maçlarda takımın başında olacak. Peki Levent Şahin kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar..

LEVENT ŞAHİN KİMDİR?

1973 Adana doğumlu antrenör Levent Şahin, futbolculuk kariyerine amatör takımlarda başladıktan sonra, dönemin ikinci lig ekibi İskenderunspor’da profesyonelliğe adım attı. Yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra futbolculuk kariyeri son bulan Levent Şahin, daha sonra antrenörlük alanına yöneldi.

Akademik kariyeri dikkat çekiyor

Gazi Üniversitesi’nde futbol antrenörlüğü alanından mezun olan Şahin, yine aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı ve İngilizce biliyor.

TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle Pro Lisans sahibi oldu. Levent Şahin 2016/2017 Adanaspor’u Süper Lig'de çalıştırmış ve 2009-2010 sezonunda ise Bugsaşspor'da görev almıştı.

Vatani görevi süresince Ordu Milli Takımı ve Karagücü'nde görev alan Levent Şahin, Ankaragücü altyapısında uzun yıllar çalıştı. Keçiörengücü, Ankara ASAŞ ve Kahramanmaraşspor'da yardımcı antrenör olarak çalışan Şahin tüm liglerde görev aldı.

Terim'in Türk futboluna armağanı

Sırasıyla Süper Lig takımlarından Ankaraspor, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde antrenör olarak görev alan Levent Şahin, 2012 yılında A2 Milli Takımı antrenörlüğüne getirildi.

Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörü olmasının ardından, A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü olarak görevlendirildi.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyona’sında Fatih Terim’in 1. yardımcısı olarak görev aldı.

Levent Şahin sonrasında Süper Lig'de Adanaspor'da teknik direktör olarak görev yaptı, turuncu beyazlı ekibe oynattığı futbolla da otoritelerden geçer not aldı.

Terim'le birlikte yolu Galatasaray'da da kesişen Şahin deneyimli hocanın ekibinde yer aldı ve 2 kez üst üste Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle PRO Lisans sahibi olan Şahin, aynı zamanda TUDOR ünvanına da sahip. Levent Şahin ileri düzeyde de İngilizce bilmekte.

Levent Şahin'den son dakika Falcao açıklaması

Okumak için tıklayınız

Senin için hazırladığımız haberler