Atalanta UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu! Bayer Leverkusen ilk kez yenildi

Akın Ungan
22.05.2024 - 23:49 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 00:32

Son dakika | UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta, Lookman'ın hat-trick'i ile Bayer Leverkusen'i 3-0 yendi. Leverkusen bu sezon ilk kez kaybetti. Detaylar.

Atalanta UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu! Bayer Leverkusen ilk kez yenildi

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde final heyecanı yaşandı. Dev finalde Atalanta ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. İtalyan ekip Atalanta, Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen'i Lookman'ın hat-trick'i ile 3-0 yendi.

Perde erken açıldı

Maçın gol perdesi 12'inci dakikada açıldı. Sağ kanatta topla buluşan Zappacosta ceza sahasına girip sağ ayağıyla yerden ortaladı, ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Lookman geriden gelerek sol ayağıyla gelişine vurdu, top yakın köşeden ağlarla buluştu.

İlk yarıda fark 2'ye çıktı

Mücadelenin 26'ıncı dakikasında tekrar sahneye çıkan Lookman farkı 2'ye çıkardı. Sol iç kulvarda topla buluşan Lookman çalımlarla ilerleyip ceza sahası yayı üzerinden sol çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu. Top, uzak köşeden ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
Avurupa'daki en uzun yenilmezlik serisi bitti
Habere Git

Lookman'dan hat-trick! Fişi çekti

Lookman, bu sezon yaşadığı geri dönüşlerle dikkat çeken Bayer Leverkusen'in kabusu oldu. Atalantalı yıldız, 75'te tekrar sahne alarak, kendisinin ve takımının 3'üncü golünü attı. Scamacca'nın pasıyla topla buluşan Lookman sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla çok sert vurdu. Top, uzak köşeden doksana gitti.

Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta!

İrlanda'nın başkenti Dublin'de, Aviva Stadyumu'nda oynanan dev finalde zorlu rakibini deviren Atalanta, UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

Namağlup Bayer Leverkusen bu sezon ilk kez yenildi

Bundesliga'da çıktığı 34 maçta 28 galibiyet, 6 beraberlik alarak 11 yıllık Bayern Münih ambargosunu kıran ve şampiyon olan Bayer Leverkusen, Almanya Kupası'nda çıktığı 5 maçı da kazandı ve finale yükseldi. Avrupa'da ise 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan Almanlar, bu sezon çıktığı 51 maçta hiç kaybetmemişti. Leverkusen, ilk yenilgisini UEFA Avrupa Ligi finalinde, Atalanta karşısında aldı.

Atalanta en üst seviyede 61 yıl sonra kupa kazandı

Avrupa Ligi finalinde rakibi Bayer Leverkusen’in 51 maçlık yenilmezlik serisine son vererek kupayı müzesine götürmeyi başaran İtalyan temsilci Atalanta, 61 yıl sonra en üst seviyede kupa kazanmayı başardı. Serie B ve Serie C hariç en son kupasını 1963 yılında kazanan Atalanta o sezon İtalya Kupası'nı müzesine götürdü.

Lookman tarih yazdı

Avrupa Ligi finalinde attığı üç golle hat-trick yaparak takımının tarihindeki ilk Avrupa Kupasını kazanmasına yardım eden Nijeryalı futbolcu Ademola Lookman Avrupa Ligi finalinde hat-trick yapan ilk futbolcu unvanını kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler