Lewandowski 3 şut çekti 3'ü de gol oldu! "Yaşayan efsane..."

20.03.2021 - 18:48 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 19:17

Son dakika haberleri... Bayern Münih'in 33 yaşındaki Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, bugün oynanan Stuttgart maçında rakip takımın kabusu oldu. İlk yarıda 3 kez rakip kaleye şut çeken golcü, 22 dakikada hat-trick yaparak gol sayısını 42'ye çıkardı. İşte detaylar...

Lewandowski 3 şut çekti 3'ü de gol oldu! "Yaşayan efsane..."

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bayern Münih'in Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski, bu sezon kaldığı yerden devam ediyor. Bundesliga'nın 26. haftasında Bayern Münih, evinde Stuttgart'ı ağırladı. Ligde 1. sırada bulunan Münih, bu yıl iyi bir çıkış yapıp 8. sıraya yükselen Stuttgart ile karşılaştı. Mücadelenin en dikkat çeken ismi Lewandowski oldu. Her yıl 30 üstü gol ortalamasıyla oynayan yıldız futbolcu, bu yıl kariyer rekoruna koşuyor. Stuttgart'a karşı ilk yarıda 3 şut çekip 3 gol atan Lewa, 22 dakikada Stuttgart'ın fişini çekti. 

Lewandowski kariyer rekoruna koşuyor

Bugün oynanan Stuttgart maçının ilk yarısında 3 kez şut çekip 3 gol birden atan Lewandowski, kariyerinin rekorunu kırmaya çok yakın. 1 yıl önce 47 maça çıkıp 55 kez ağları sarsan futbolcu, kariyerinin en yüksek sayıda golünü atmıştı. Ancak bu yıl, 36  maçta forma giyen Lewandowski; şimdiden 42 gol atarak, rekor tazelemeye bir adım daha yaklaştı. 

"Henry'i örnek alıyor"

Goal'ün Almanya edisyonuna konuşan golcü oyuncu, Fransız Thierry Henry'i örnek aldığını söyledi. Roberto Baggio, Alessandro del Piero ve Henry gibi yıldızların izinden gittiğini belirten futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nin tarihine de adını yazdırdı. 

Devler liginde...

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final müsabakasında Lazio'ya karşı hem içeride hem de dışarıda gol atarak, bu kategorideki gol sayısını 73'e çıkaran futbolcu, İspanyol Raul Gonzalez'i geride bıraktı. Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan ilk iki futbolcu Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi. Ronaldo, 134 golle bu kategorinin en skorer ismi. Messi ise, 118 golle 2. sırada bulunuyor. 

Gerd Müller'i tahtından edebilir!

Bugün oynanan Stuttgart müsabakasıyla beraber Lewandowski'nin ligdeki gol sayısı 35'e çıktı. Bundesliga'nın bitimine 7 hafta kala, golcü futbolcu 5 golden daha fazlasını atacak olursa; Almanların efsanesi Gerd Müller'i tahtından indirebilir. 1964-79 yılları arasında 15 yıl süreyle Münih'in formasını giyen Müller; 1971-72 sezonunda 40 gol atmıştı!

Senin için hazırladığımız haberler