Lewandowski ‘ulusal kahraman’ ilan edildi!

22.03.2021 - 18:18 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 18:31

Bayern Münih’in yıldız futbolcusu Robert Lewandowski, ülkesi Polonya’da, ‘ülkesini yurt dışında başarıyla tanıtması’ ve ‘futboldaki üstün performansı’ sebebiyle ulusal kahraman ilan edildi ve kendisine devlet nişanı takdim edildi. İşte detaylar…

Lewandowski ‘ulusal kahraman’ ilan edildi!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Almanya devi Bayern Münih’in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, ülkesinde ulusal kahraman ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Lewandowski için “O artık bizim ulusal kahramanımız” derken, yıldız golcüye ‘Polonia Restituta Nişanı’ (devlet nişanı) takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Duda, yıldız santrfor için, “Yalnızca bir sporcu olarak değil, kelimenin tam anlamıyla o artık bizim ulusal kahramanımız. Bu benim için çok önemli bir an.” ifadelerini kullandı.

“Hepimizi temsil ediyorsunuz”

Sözlerine, golcü futbolcuya teşekkür ederek devam eden Polonya Cumhurbaşkanı, “Polonya'yı olağanüstü bir şekilde temsil ediyorsunuz, her zaman kökeninizi vurguluyorsunuz. Bunun için Polonya Cumhurbaşkanı olarak size teşekkür ederim. Hepimizi temsil ediyorsunuz. Milli takımın kaptanısınız, ortaya koyduğunuz vatansever görüşleriniz var. Tüm bunlar için çok teşekkür ederim.” dedi.

“Büyük bir gurur”

Duda’nın sözlerine cevaben teşekkürlerini belirten Robert Lewandowski, “Bu ödülü aldığım için çok memnunum, büyük bir gurur. Futbol, ​​bireysel bir spor değil, bir takım sporudur. Başardığım her şey aynı zamanda koçlar, personel ve ailem sayesinde oldu. Bana destek olan, yardım eden ve yanımda kalan herkese teşekkür ederim. Beklentiler yüksek, karşılanmaları gerekiyor, bundan korkmuyorum çünkü zorlukları seviyorum. Kaç kupa kazandığımın bir önemi yok, ilerliyorum ve dinlenmek istemiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Polonia Restituta Nişanı nedir?

Polonia Restituta Nişanı, 4 Şubat 1921 tarihinde Polonya'da oluşturulan bir devlet nişanıdır. Bu nişana layık görülenler arasında asker ve sivillerin yanı sıra, yabancılar arasında eğitim, bilim, spor, kültür, sanat, ekonomik, savunma, sosyal işler, sivil hizmet, ya da ülkeler arasında iyi ilişkiyi korumak için çaba gösteren kişiler de vardır.

Robert Lewandowski’nin istatistikleri

Kariyeri boyunca Znicz Pruszkow, Lech Poznan, Borussia Dortmund ve Bayern Münih formaları ile 626 maça çıkan Polonyalı yıldız, bu maçlarda 453 gol kaydederken, 127 de asist yaptı.

Bu sezon ise, Bayern Münih ile tüm kulvarlarda 36 maçta forma giyen 32 yaşındaki deneyimli golcü, 42 gol, 10 asistlik muhteşem bir performans sergilemeyi başardı.

Ayrıca Lewandowski, Polonya Milli Takımı ile 2008 yılından bu yana 116 maçta görev alırken, 63 gol attı ve 23 de asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler