Lewandowski'den Destek! Dünya Kupası'nda Ukrayna Renklerinde Kol Bandı

Akın Ungan
21.09.2022 - 00:58 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 01:14

Robert Lewandowski, Rusya işgali altındaki Ukrayna'ya destek verdi. Shevchenko ile buluşan Polonyalı, Dünya Kupası'nda Ukrayna renkli kol bandı takacak.

Lewandowski'den Destek! Dünya Kupası'nda Ukrayna Renklerinde Kol Bandı

AJANSSPOR HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması dünyanın birçok kesiminden tepkilere neden oldu. Birçok alan gibi sporda da yaptırımlarla karşılaşan Rusya, son olarak UEFA tarafından 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2024) men edildi. Bu gelişmenin ardından Ukrayna'ya bir destek de Barcelona'nın yıldız golcüsü Robert Lewandowski'den geldi.

Ukraynalı kol bandı takacak

Geçen sezon Bundesliga devi Bayern Münih'te forma giydiği dönemde Ukrayna'ya destekte bulunmak için ülkenin bayrağı ile aynı renkte kol bandı takan Polonyalı yıldız, aynı desteği 2022 Katar FIFA Dünya Kupası'nda da vermeye hazırlanıyor.

Shevchenko gözyaşlarını tutamadı

Robert Lewandowski, Ukrayna futbolunun efsanesi Andriy Shevchenko ile Polonya'nın Varşova kentinde Ulusal Stadyum'da bir araya geldi. Shevchenko, yıldız futbolcuya Ukrayna Bayrağı renklerinde bir kol bandı verdi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline duyarsız kalmayan Lewandowski, Shevchenko'yu duygulandırdı. Ukraynalı efsane futbol adamı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Shevchenko: "Bu kol bandı ülkemle ilgili birçok duyguyu simgeliyor"

Kol bandını Lewandowski'ye hediye eden Shevchenko, "Bu kol bandı benim için ülkemle ilgili birçok duyguyu simgeliyor. Yurttaşlarımı desteklediğiniz için size ve tüm Polonya ulusuna teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
UEFA açıkladı! Rusya EURO 2024'ten men edildi...
Habere Git

Lewandowski: "Bu kol bandını Dünya Kupası'na taşımak onur olacaktır"

Lewaondowski ise sosyal medya hesabında buluşmadan bir fotoğraf paylaşarak, şunları yazdı: "Teşekkürler. Seninle tanışmak bir zevkti! Ukrayna renklerindeki bu kol bandını Dünya Kupası'na taşımak benim için bir onur olacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler