Lewis Hamilton 2022’de yeniden pistlerde

Feride Kara
12.02.2022 - 19:17 | Son Güncellenme: 12.02.2022 - 19:21

Yedi kez dünya şampiyonu olmuş 37 yaşındaki F1 pilotu Lewis Hamilton'ın gelecek hafta gerçekleşecek olan Mercedes lansmanına katılacak. İşte detaylar…

Lewis Hamilton 2022’de yeniden pistlerde

Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın geçtiğimiz yıl sekizinci dünya şampiyonluğuna çok yaklaşmışken tartışmalı bir şekilde ikinci olması sebebiyle bu yıl emekli olabileceği yönünde çeşitli söylentiler vardı. Fakat 7 kez dünya şampiyonluğu yaşamış 37 yaşındaki pilot, takımı Mercedes’in önümüzdeki hafta düzenleyeceği lansmanda olacağı açıklandı.

Abu Dabi GP’sinde ne olmuştu?

Yaşayan efsane Lewis Hamilton Abu Dabi Grand Prix’sinin son turunda Red Bull pilotu Max Verstappen’in gerisinde kalarak 8.şampiyonluğunu kazanma şansını kaçırmıştı. Hamilton, 54.tura girerken on saniye öndeydi fakat son anlarda yarışı kaybetti. Yarış sonrasında FIA tarafından Micheal Masi’ye soruşturma açıldı ve hala sonuçlanmadı.Yarıştan sonra Mercedes Patronu Toto Wolf, Hamilton’ın F1’e yönelik hayal kırıklığına uğradığını açıklamıştı. Bu açıklama, İngiliz pilotun F1’deki kariyerinin biteceğine yönelik spekülasyonları daha da arttırdı.

İlgini Çekebilir
Formula 1 taraftarları sezonun en iyi yarışını seçti! Türkiye GP sürprizi...
Habere Git

Lewis Hamilton geçtiğimiz hafta sessizliğini bozdu

Ancak Hamilton geçen hafta sosyal medyadaki sessizliğini bozarak başka bir mücadeleye hazır olduğuna dair büyük bir ipucu verdi ve geri döndüğünü duyurdu. Bugün de Silver Arrows’un araba lansman etkinliğinin önizlemesini yaptığı bir haber bültenine göre Lewis Hamilton’ın geri döneceği kesinleşti.

Mercedes’ten Hamilton açıklaması

Mercedes, 18 Şubat’taki etkinliğe katılacak olan Hamilton ve yeni sürücüsü George Russel’ı “sürücülerimiz” olarak nitelendirdi. Hamilton ayrıca Barcelona’daki ilk test sürüşü 23 Şubat’ta direksiyon başında olacak.

Senin için hazırladığımız haberler