Lewis Hamilton, FIA Başkanı bin Sulayem'e tepki gösterdi: İçinde ırkçı bir unsur var

20.09.2024 - 10:01 | Son Güncellenme: 20.09.2024 - 10:27

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Muhammed bin Sulayem'in açıklamalarında ırkçı bir nokta bulunduğunu öne sürdü.

Lewis Hamilton, FIA Başkanı bin Sulayem'e tepki gösterdi: İçinde ırkçı bir unsur var

AJANSSPOR - HABER

Dünya şampiyonu F1 pilotu Max Verstappen, Red Bull aracına küfretti. Verstappen, moderatör tarafından uyarılması sonrasında ise takım radyolarında yayınlanan küfürlerden Formula 1'in sorumlu olduğunu söyledi.

"Yayınlanmasaydı kimse duymazdı"

Max Verstappen küfürlerin yayınlanması hakkında "Formula 1'de diğer sporların aksine yayın yapılıyor. Bunu eğlence amacıyla yapıyoruz ve daha sonra sosyal medyada istismar ediliyor. Eğer yayınlanmasaydı kimse duyamazdı.” dedi.

"Biz rapçi değiliz"

FIA Başkanı Muhammed bin Sulayem ise Motorsport'un Hollanda baskısındaki röportajı ile gündeme geldi. Açıklamalarında Formula 1'de küfür kullanımı hakkında “Sporumuz, motor sporlarımız ve rap müziğimiz arasında ayrım yapmalıyız. Biz rapçi değiliz. Bu 'F' küfrünü dakikada kaç kez söylüyorlar? Bu biz değiliz. Onlar bu, biz de biziz."

İlgini Çekebilir
Max Verstappen, Red Bull'dan ayrılabilir
Habere Git

"Kelime seçimi yanlış"

Lewis Hamilton ise Muhammed bin Sulayem'in açıklamalarındaki 'Biz rapçi değiliz' ifadelerine tepki gösterdi. Rapçi benzetmesinin ırkçı bir boyutu olduğunu belirten Formula 1 pilotu katıldığı bir basın toplantısında konu hakkında şunları söyledi: "22 yaşımdayken bizi dinleyen çok sayıda çocuğun olduğu gerçeğini düşünmemiştim. Bazen sinirler geriliyor. Aklınıza gelen şeyleri söylüyorsunuz. Bu yüzden daha az küfür etmemiz gerektiğine katılıyorum. Ama bunu söyleme şekli hoşuma gitmedi. Rapçi kelimesini bir stereotip olarak kullanıyor. Çoğu rapçi siyahtır. İnce bir dille bizim onlar gibi olmadığımızı söylüyor. Kelime seçimi yanlış. İçinde ırkçı bir unsur var."

Senin için hazırladığımız haberler