Lewis Hamilton istedi Ferrari onayı verdi! Siyah Ferrari geliyor...

Furkan Sönmez
15.06.2024 - 12:56 | Son Güncellenme: 15.06.2024 - 13:09

Formula 1 pilotlarından Lewis Hamilton, 2025 sezonu için yeni takımı Ferrari'den siyah Ferrari aracı istedi ve nedenini de anlattı. İşte tüm detaylar...

Lewis Hamilton istedi Ferrari onayı verdi! Siyah Ferrari geliyor...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Lewis Hamilton'ın, 1 Şubat tarihi ile 2025 sezonu itibariyle Ferrari adına yarışacağı duyuruldu. Britanyalı efsane pilot, gelecek sezon kullanacağı Ferrari aracıyla ilgili ise Tifosilerden yeni renk düzeninin olacağı bir araç talep etti.

Hamilton istedi Ferrari yapacak

Bu sezon sonunda 13 yıllık Mercedes serüvenine son verecek olan Hamilton, 2025 sezonu itibariyle çok yıllı sözleşme imzaladığı Ferrari'ye geçiş yapacak. Charles Leclerc'in yeni takım arkadaşı olacak olan 39 yaşındaki yıldız pilot, Ferrari takımından farkındalık amacı için siyah renk düzenine sahip bir araç istedi. Ferrari ise yeni pilotunun bu isteğine kayıtsız kalmadı.

Hamilton "Siyah Ferrari" hakkında konuştu

Lewis Hamilton, yeni takımından istediği siyah renk düzenine sahip Ferrari aracı hakkında açıklamalarda bulundu. F1 TV'ye konuşan yıldız pilot, "Bu konuda erkenci davranmayacağım. Farkındalık yaratma üzerine konuştuk. John Elkann'ın yürüttüğü çok sayıda sosyal sorumluluk projesi var ve Mission 44 olarak bu projelerde beraber çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Mission 44 nedir?

Formula 1'deki ilk yıllarında ten renginden dolayı çoğu kez ırkçılığa maruz kalan Lewis Hamilton, başka siyahi insanların ırkçılığa maruz kalmaması için tek başına mücadele etti. 7 kez dünya şampiyonu olarak rekorlar kıran ve Formula 1 tarihindeki en çok galibiyet sayısına (103) sahip olan Britanyalı pilot, kendisini kanıtladı ve dünyanın her bir tarafından insanları kendisine hayran bıraktı.

Hamilton, Temmuz 2021'de toplumda yeterince temsil edilmeyen etnik kökenlerden gençlerin hedeflerine ulaşmalarına, Hamilton Komisyonunun tavsiyelerine dayanarak yardımcı olmak için oluşturulan bir hayır kurumu olan Mission 44'u kurdu. Hamilton, eğitim ve iş dünyasındaki fırsat eşitsizliğini azaltmaya çalışacak bu kuruma kendi kişisel servetinden 20 milyon pound bağışladı.

Senin için hazırladığımız haberler