Lewis Hamilton: “McLaren beni zamanında dinlemedi"

25.11.2020 - 13:02 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 13:15

Formula 1'de tüm zamanların en çok şampiyon olma ünvanını elinde bulunduran Mercedes pilotu Lewis Hamilton, McLaren pilotu iken, takımına aracın gelişimi için tavsiyelerde bulunduğunu ama McLaren mühendislerinin, bunları dinlemediği söyledi. Hamilton, McLaren için ne dedi, Mercedes'le yeni sözleşme yapacak mı? İşte tüm detaylar...

Lewis Hamilton: “McLaren beni zamanında dinlemedi"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sini birincilikle bitirerek Formula 1'de 7. şampiyonluğuna ulaşan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, McLaren pilotu iken, takımın kendisini asla dinlemediğini iddia etti.

Formula 1'e 2007 yılında McLaren pilotu olarak giren Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, altı yıl süren McLaren kariyeri hakkında Alman haber ajansı AutoMotorundSport'a açıklamalarda bulundu.

“Lastik yönetimi sadece sürücüye bağlı değildir"

Mercedes pilotu Lewis Hamilton “Lastik yönetimi, sadece sürüş tarzınızla ilgili değil, aynı zamanda takıma da bağlı bir şey . McLaren'deyken bunu onlara ifade ettim. Onlara lastik basınçları ve lastik sıcaklıkları hakkında fikirlerimi verdim. Çünkü bunu etkileyen kurulum veya aero dengesi gibi şeyler var. Ama McLaren'da asla beni dinlemediler" değerlendirmesinde bulundu.

Hamilton, Mercedes'in gelişimine katkı sundu

2014 sezonunun başından itibaren Mercedes, arabasını Lewis Hamilton'ın tercihine göre geliştirmeye çalıştı. Bu gelişim hem Lewis için hem de takımı Mercedes'e fazlasıyla olumlu oldu.

“Şu an sadece yarışlara odaklanıyorum"

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, takımı Mercedes'le yeni bir sözleşme imzalamaması hakkında ise

“Bu seneki işimi düzgünce bitirmek benim için öncelik. Dolayısıyla şu anda tamamen buna odaklandım" ifadelerini kullandı.


Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler