Lewis Hamilton: "Muhammed Ali'yi örnek alıyorum"

28.12.2020 - 17:00 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 17:10

Formula 1'de 7.kez F1 dünya şampiyonu olan ve Michael Schumacher'in rekorunu egale eden Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, idol olarak tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu Muhammed Ali'yi örnek aldığını ifade etti. İşte detaylar...

Lewis Hamilton: "Muhammed Ali'yi örnek alıyorum"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de Mercedes pilotu olarak son yıllarda üstün başarı sağlayan ve bu sezon 7.kez F1 dünya şampiyonu olarak Michael Schumacher'in rekorunu egale eden Lewis Hamilton, BBC Radio 4 Today'e konuk oldu.

Haftasonu konuk olduğu BBC Radio 4 Today'e konuşan Afrika-Karayip kökenli pilot Hamilton, genç siyahilerin sporda ve hayatta eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamaya çalıştığı ifade etti. 

İnsanların dünyada artan ırkçılığa karşı ve 'Black Lives Matter' hareketine sessiz kalmalarını eleştiren başarılı pilot Hamilton, şu ifadeleri kullandı.

"Tüm hayatların önemli olduğunu ifade ediliyor. Tabii ki tüm insanların hayatları önemlidir, fakat neredeyse çatlaklardan sızıp geçtiğimi söyleyebiliriz. Bu fırsatı sevecek, ilerleyecek ve harika bir eğitim alıp mühendis olma fırsatını hak edecek başka birçok siyahi çocuk var. Gerçek şu ki her insanın fırsatı birbirinden farklı."

Formula 1'de tek Afrika-Karayip kökenli pilot olan Lewis Hamilton, idol olarak da eski F1 pilotlarından daha çok eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu Muhammad Ali'yi kendine örnek aldığını ifade etti.

Hamilton "Emin olduğum şey buradaki zamanımın sadece zafer, performans ve insanlık anlamında mükemmellikle ilgili olmadığı. Muhammed Ali benim en sevdiğim sporcu ve insanların her zaman onun hakkında bana kıyasla farklı düşüneceğine inanıyorum. Umarım onun sahip olduğu etkinin onda birine bile sahip olabilirim" açıklamasında bulundu.

Yedi kez dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd için tüm dünyada yapılan protestolar karşısında sessiz kalan Formula 1 dünyasına sessiz kaldığı için Instagram hesabından sitem etmişti.

"Adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz"

Formula 1 dünyasının bu konu hakkında sessiz kalmasını eleştiren Hamilton "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar

Lewis Hamilton - 7
Michael Schumacher - 7
Juan Manuel Fangio - 6
Alain Prost -5
Sebastian Vettel - 4
Niki Lauda - 4
Jack Brabham - 3
Jackie Stewart - 3
Nelson Piquet - 3
Ayrton Senna - 3

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler