Lewis Hamilton: "Şu an da emekli olmak istemiyorum"

16.09.2020 - 12:18 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 12:18

Mercedes'in altı kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, gelecek yıl Mercedes'te yarışmaya devam edecek mi,emekli olabileceği yönünde iddialar hakkında ne düşünüyor.İşte detaylar...

Toplam altı kez dünya şampiyonluğu kazanan Lewis Hamilton, geleceği hakkında karar verdi.2013 yılında Mercedes'e katılan dünya şampiyonu Lewis Hamilton,Sky İtalya'ya konuştu.

"Mercedes'te kalmak istiyorum."

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, emekli olabileceği yönünde iddialar hakkında, Mercedes'te kalmak istediğini açıkladı. Hamilton, “Gelecek yıl Valtteri Bottas'ın takım arkadaşı olacak mıyım? Bunu zaman gösterecek. Mercedes'te kalmak istiyorum. Takımla çalışma şeklimizi seviyorum. Toto Wolff ile birlikte sponsorları çekmeye ve Mercedes markasını daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Ama geleceğim hiçbir şekilde Wolff'a bağlı değil. Benim ve kariyerim için neyin en iyi olduğunu kendim anlamalıyım." dedi.

"Bu yıl inanılmaz bir sezon geçiriyoruz. Öncekilerden tamamen farklı. İlk önce Avustralya Grand Prix'sine hazırlanıyorduk ve ardından netliğin olmadığı uzun bir ara başladı."

Dünyanın en çok izlenen spor etkinliklerinden Formula 1 yarışları Covid-19 pandemi dolayısıyla kısıtlı seyirci ile devam ediyor.Bu konuya değinen Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, "Tribünlerdeki seyircileri özlüyorum, onlar olmadan Grand Prix'deki atmosfer çok farklı ve bundan hoşlanmıyorum. Özellikle Monza'da tribünlerindeki taraftarları özlüyorum. Yarıştan hemen sonra genellikle podyum altında toplanıyorlar. Yarış hafta sonlarında taraftarlar beni her zaman motive etti ve onlardan ilham aldım. Onlarla iletişim kurmayı seviyorum. Ancak bu yıl hepimiz kapalı bir alandayız ve sınırlı sayıda insanla iletişim kuruyoruz. Tüm bu duruma uyum sağlamak zorundayım çünkü bu yıl şampiyonluğu kazanmak istiyorum." dedi.

Ancak Mercedes ve Hamilton, 2020 sezonunun sonunda bitecek olan kontratı henüz yenilemediler.


Hamilton, Schumacher'in ensesinde


Toplam altı kez dünya şampiyonluğu kazanan Lewis Hamilton, tüm zamanların en çok şampiyon olan pilotu Michael Schumacher'i yakalamak üzere.


"Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar" listesinde Juan Manuel Fangio'yu geçen Hamilton, Michael Schumacher'den sonra bu başarıya 6. kez imza atan 2. sporcu olarak kayıtlara geçti. Sıralamanın zirvesinde 7 şampiyonluğu bulunan Schumacher yer alıyor.

F1 tarihinde en az 3 şampiyonluk yaşayan sürücüler şöyle:

Pilot                               Ülke                               Şampiyonluk sayısı
Michael Schumacher     Almanya                        7
Lewis Hamilton              Büyük   Britanya            6
Juan Manuel Fangio      Arjantin                          5
Alain Prost                      Fransa                            4
Sebastian Vettel             Almanya                        4
Niki Lauda                      Avusturya                       3
Jack Brabham                Avustralya                     3
Jackie Stewart                Büyük Britanya             3
Nelson Piquet                 Brezilya                          3
Ayrton Senna                  Brezilya                          3

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler