Lewis Hamilton: "Türkiye'yi seviyorum!"

15.11.2020 - 16:34 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 16:57

Son dakika spor haberleri... Formula 1 İstanbul Grand Prix sona erdi.. Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın oldu. 35 yaşındaki Lewis Hamilton, bu şampiyonlukla Michael Schumacher'e ait olan 7 dünya şampiyonluğu rekoruna ortak oldu. Peki çok kaotik geçen tarihi yarış sonrası pilotlar ne dedi, İstanbul'da tekrar yarış düzenlenmesini istiyorlar mı? İşte tüm detaylar..

Lewis Hamilton: "Türkiye'yi seviyorum!"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

İstanbul Park'ta düzenlenen müsabakada birinci olan Hamilton, sürücüler klasmanında ikincilikte yer alan takım arkadaşı Valtteri Bottas'ın önünde bitime 3 etap kala şampiyonluğu garantiledi. Hava şartlarının ve pist durumunun sürücülere zor anlar yaşatması, yarışı daha heyecanlı hale getirdi. Yarış sonrası Mercedes pilotu Lewis Hamilton yaptığı açıklamada "Gençken, bu bir rüyaydı. Grand Prix'leri izlerdim. Şu an yaşadığım şey, rüyanın ötesinde. Umarım çocuklar bunu görmüştür. Yapamayacağınızı söyledikleri hiçbir şeye inanmayın. Yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"İmkansızı hayal edin"

Yarış öncesi hava şartlarının ve pist durumunun kendilerini çok zorladığını ifade eden Hamilton, Türkiye'de bir daha yarışmak istediğini ifade etti. "Çok duygu yüklüyüm. Tepeden tırnağa titriyorum.Kalbim mutlulukla atıyor. Türkiye gelmeyi çok sevdiğim bir yer.Çok zor bir yıl oluyor, umarım hepiniz iyisinizdir. Çocuklar, her şeyi yapabileceğinize inanmalısınız. Kimsenin size yapamazsın demesini dinlemeyin. İmkansızı hayal edin" dedi.

Mercedes patronu: "Biz Türkiye'yi çok sevdik"

Hamilton ile henüz yeni bir sözleşme yapmayan Mercedes takımı ise bu konuda sessizliğini İstanbul'da bozdu. Mercedes takımı patronu Toto Wolff "Bugün inanılmaz bir gün. Lewis hiç hata yapmadı. Onun neden 7 kez dünya şampiyonu olduğunu bir kez daha gördük." Lewis ile aramızda karşılıklı bir güven ilişkisi var. O, bize çok güveniyor. Biz de ona çok güveniyoruz, yakında herşeyi görürsünüz. Ayrıca biz Türkiye'yi çok sevdik. Umarım yeniden burada yarışırız " açıklamasında bulundu.

Vettel "3. olmaktan da mutluyum"

İstanbul'da asıl kazanan Ferrari pilotu Sebastian Vettel oldu. Dün yapılan sıralama turunda ilk 10'a giremeyen Alman pilot, bugün yarışa 11.sırada başladı ama yarışı 3.olarak bitirmeyi başardı. Vettel yarış sonrası "Son anda podyumu yakaladığım için çok mutluyum. Yağmur yağsaydı ve lastik değişikliği yapsaydık kazanma ihtimali de doğabilirdi ama 3. olmaktan da mutluyum" ifadelerini kullandı.

Leclerc, son turda kaybetti

Ferrari pilotu Leclerc, son turda DRS ile arka düzlükte Perez'i geçti ancak blokaj yaşayarak dışarı taştı ve böylece genç pilot Leclerc, Perez ve Vettel'e geçilmek zorunda kaldı. Charles Leclerc yarış sonrası takım telsizine "Hepinizden özür diliyorum. Ben gerçekten bir aptalım. Berbat bir şey yaptım. Kendime çok kızgınım. Hepinizden gerçekten çok özür diliyorum. Seb muhteşem bir iş yaptı. Tebrik ediyorum, bugün çok iyiydi." dedi.

Sergio Perez, 2018 Azerbeycan GP'den sonra tekrar podyumda

Türkiye Grand Prix'sinde son turda Ferrari pilotu Leclrec hatasıyla kendisini 2.sırada bulan Racing Point pilotu Sergio Perez, 2018 Azerbaycan Grand Prix'sinden sonra tekrardan podyuma çıkmayı başardı. Sergio Perez "Sanırım bir tur daha olsa lastiğimin patlayacağını düşündüm. Strateji açısından baktığımızda yarışı lider götürdük. Kaotik bir yarıştı ama bizim için iyi bir sonuç oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Formula 1 2020 kalan yarışlar

29 kasım Bahreyn Bahreyn Grand Prix - Sakhir

6 Aralık Bahreyn Sakhir Grand Prix - Sakhir
13 Aralık Birleşik Arap Emirlikleri - Abu Dhabi

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 yarışları, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor...

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler