Lewis Hamilton, Verstappen’e öfke kustu! “Her zaman zorbalar oluyor”

Orhan Gülek
07.03.2022 - 15:38 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 16:58

Formula 1’de geçen sezon Max Verstappen ile sık sık tekerlek tekerleğe mücadeleye giren Lewis Hamilton, rakibini zorbalık yapmakla suçladı. İşte detaylar

Lewis Hamilton, Verstappen’e öfke kustu! “Her zaman zorbalar oluyor”

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’de 2022 sezonunun başlamasına son iki hafta kala Lewis Hamilton, Drive to Survive serisi için verdiği röportajda Max Verstappen ile mücadelesini "zorbaları" yenmeye çalışmak olarak nitelendirdi.

Hamilton, Verstappen'in sürüşünü eleştirdi

Formula 1'de Mercedes-AMG Petronas takımı 7 şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton, popüler Netflix serisi Drive to Survive için verdiği röportajlardan birinde Verstappen'in sürüşü hakkında konuşurken, yakın temas sırasında "zorbaları" yenmeye çalıştığını söyledi.

“Her zaman zorbalar oluyor”

Büyük Britanyalı sürücüsü, "Max'ın çok agresif olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla sınırı zorluyor ve hatta aşıyor. Çok fazla sürücüye karşı yarıştım. Her zaman zorbalar oluyor ama ben bu şekilde çalışmıyorum. Ben sadece onları pistte yenmeye çalışıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'in eski patronu Ecclestone'dan Putin'e övgü: 'Onurlu kişi'
Habere Git

Geçen sezon Hamilton ile Verstappen, birkaç yarışta kaza yaptı

Verstappen ve Hamilton, geçtiğimiz sezon birkaç etkinlikte kaza yaparak birbirlerine puan kaybettirdiler. Bu kazalardan en çok konuşulanı, ikilinin Silverstone kazası oldu. Şampiyona rakipleri, Britanya yarışının ilk turunda yüksek hızla giderken kaza yaptı ve Verstappen, bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı. Hamilton, kazadaki rolü nedeniyle 10 saniye zaman cezası almasına rağmen yarışın kalan kısmında yukarı tırmanarak galibiyeti aldı.

Öte yandan 7 kere şampiyon olan İngiliz F1 pilotu Lewis Hamilton, 2021 Abu Dhabi Grand Prix son yarışında yaptığı bitiriş ile olay olmuştu. Abu Dhabi yarışının olaylı bitişinin ardından Lewis Hamilton bir anda ortadan kaybolmuştu ve ortaya tabii ki iddialar atılmaya başlanmıştı. Ortaya atılan iddialar, İngiliz pilot Lewis Hamilton’ın 2022 sezonunda emekli olacağı yönündeydi. 

“Bir sezon daha saldırmaya karar verdim”

Ancak Hamilton, Formula 1'de kalacağını açıklamasının ardından bu konuya da verdiği röportajda açıklık getirdi. Hamilton, "Hiçbir zaman bırakacağımı söylemedim. Yaptığım şeyi çok seviyorum. Benim için zor bir zamandı. Geri adım atıp, o anda olmaya odaklanmam gereken bir zamandı. Yanımda ailem vardı, harika anılarımız oldu ve sonrasında, bir sezon daha saldırmaya karar verdiğim bir noktaya geldim. Bu yıl için herhangi bir hedef belirlemedim. Doğal olarak takımdaki herkes, dünya şampiyonluğunu almak için ve çıtayı bir kez daha yükselterek kimsenin yapmadıklarını yapmak için çalıştılar. Sekiz takımlar şampiyonluğu aldık ve şimdi bir sonraki için harekete geçmeliyiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de Max Verstappen'e tarihi sözleşme! Dudak uçuklattı
Habere Git

Formula 1’de 2022 sezonu ne zaman başlayacak?

Formula 1 yeni sezon yarışları 20 Mart 2022 tarihinde Bahreyn GP ile başlıyor. 23 yarışın yapılacağı sezon, 20 Kasım 2022'de Abu Dhabi GP ile son bulacak.

Senin için hazırladığımız haberler