Mercedes pilotu Lewis Hamilton'dan emeklilik açıklaması | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
01.01.2023 - 17:32 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 17:52

Formula 1 ekiplerinden Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu sürücüsü Lewis Hamilton, 2022 sezonunun ardından emekliliği hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar

Mercedes pilotu Lewis Hamilton'dan emeklilik açıklaması | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 ekiplerinden Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu sürücüsü Lewis Hamilton, kendileri için hayal kırıklığı ile geçen 2022 sezonunun ardından geleceği hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Hala Formula 1'in en iyi ekibi biziz"

İspanyol basınından Marca'ya konuşan Hamilton, "George Russell'ın Brezilya'da zafere ulaşması tüm ekibe büyük bir moral verdi. Bizim için en önemli şey kazanmak. Takım, doğru yolda olduğumuzun farkında ve hala Formula 1'in en iyi ekibi biziz. Gelecek sezon daha istikrarlı bir performans göstereceğimize inanıyorum ve yeniden mücadele etmek için çok heyecanlıyım." dedi.

"Çok zor bir dönemdi"

Takım açısından zor bir dönemden geçtiklerini söyleyen Hamilton, "Uzunca bir süre takımdaki problemin ne olduğunu anlamakta ve onu düzeltmenin yolunu bulmakta güçlük çektik. Gerçekten çok zor bir dönemdi çünkü sürekli deniyorduk ve sürekli önümüze yeni bir sorun çıkıyordu. Ancak artık Kutup Yıldızı'nı görebiliyoruz. Kış döneminde odaklanmamız gereken noktalar artık bizim için çok belirgin." ifadelerini kullandı.

"Yeniden oraya çıkmak istiyoruz"

Emeklilik konusunda da konuşan İngiliz pilot, "Bir dünya şampiyonu olarak emekli olmak tüm sporcuların hayali olduğu gibi benim de hayalim. Zirveye çıkmanın ve orada kalmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yeniden oraya çıkmak istiyoruz ve geçtiğimiz sezonun son bölümü bize çok umut verdi. Son yarışlar bize oldukça pozitif şeyler sundu ve her yerde rekabet edebileceğimizi yeniden görmüş olduk." diyerek sözlerini noktaladı.

Lewis Hamilton'ın kariyeri

Kariyerine 2007'den 2012'ye kadar yarıştığı McLaren F1 takımında başlayan Hamilton, kazandığı 7 dünya şampiyonluğu ile Michael Schumacher ile beraber en çok şampiyon olan iki Formula 1 pilotundan biri konumunda bulunuyor.

Lewis Hamilto'ın performansı

Kariyerinde toplam 310 F1 yarışına katılan Lewis Hamilton, 103 yarış birinciliği, 188 podyum ve 103 pole pozisyonu kazandı.

Formula 1'de 2023 sezonu, Bahreyn GP ile başlayacak

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1'in 2023 sezonu, 5 Mart 2023'te Bahreyn Grand Prix'siyle başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler