Lewis Hamilton'dan Filistin mesajı! 'Kalbimi ve ruhumu acıtıyor'

Orhan Gülek
13.05.2021 - 23:19 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 23:49

Günlerdir süren İsrail'in Filistinlilere yönelik acımasız saldırılarına bir tepki de Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'dan geldi.

Lewis Hamilton'dan Filistin mesajı! 'Kalbimi ve ruhumu acıtıyor'

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Büyük Britanya'nın dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepkiler sürerken Mercedes-AMG F1 takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, "Her gün insanların canının yandığını görüyorum ve bu kalbimi ve ruhumu acıtıyor" diyerek İsrail'in sivil Filistinlere yönelik yaptığı şiddete tepki gösterdi.

Formula 1'in en çok şampiyonluk yaşayan pilotu olan 36 yaşındaki yıldız isim, İsrail'in zulmüne dikkat çekmek için sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Mercedes F1 takım pilotu Lewis Hamilton, 22 milyon 300 bin takipçiye sahip Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Olaylardan etkilenenler için dua ediyorum"

"Orta Doğu'da meydana gelen yıkıcı olayları kasıtlı olarak yayınlamadım çünkü bunu tam olarak anlamıyorum ve bu konuda yorum yapmam kimseye iyi gelmeyecek. Eğitimsiz bir yargıda bulunmaktansa, neler olduğu konusunda kendimi eğitmeye çalışıyorum.

Söyleyeceğim, her gün insanların canının yandığını görüyorum ve bu kalbimi ve ruhumu acıtıyor.

Biz, bu hayatta sahip olduğumuz en değerli şeyin hayat olduğunu biliyoruz. Ancak kişilerin hayatlarını önemsememek ve bu yapılanlara devam etmeleri beni hayal kırıklığına uğratıyor. Biz daha iyi şeylere layıkız. Ben bu olaylardan etkilenenler için dua ediyorum."

'Black Lives Matter' protestolarına büyük destek vermişti

F1'in en başarılı ve tek siyah pilotu Hamilton, daha önce de Amerika’da George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan 'Black Lives Matter'(Siyah Yaşamlar Önemlidir) protestolarına destek vermişti.

Hamilton: "Adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz"

Formula 1 dünyasının adaletsizlik karşısında sessiz kalmasını eleştiren Hamilton, "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Formula 1'in gelmiş geçmiş en başarılı pilotu

Geçen yıl düzenlenen Türkiye Grand Prix'sinde efsane Alman pilot Michael Schumacher'in 7 şampiyonluk rekorunu egale eden Lewis Hamilton, aynı zamanda F1 tarihinde herkesten daha fazla yarış kazandığı, pol pozisyonu elde ettiği, finiş puanı kazandığı, ilk üçte bitirdiği için organizasyonun gelmiş geçmiş en başarılı pilotu konumuna gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler