Lewis Hamilton'dan Webo'ya destek

09.12.2020 - 18:07 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 18:11

Formula 1'de Mercedes pilotu Lewis Hamilton, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir'in Paris Saint-Germain ile yaptığı karşılaşmada dördüncü hakemin Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemini kınadı. İşte detaylar...

Lewis Hamilton'dan Webo'ya destek

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de en çok yarış kazanan pilot olan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemlere karşı sessiz kalmadı. Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'siyle 7. şampiyonluğuna ulaşan Lewis Hamilton, Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'nun UEFA Şampiyonlar Ligi maçında 4. hakemin ırkçı söylemlerine karşı tepki gösterdi.

F1 pilotu Lewis Hamilton sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu kabul edilemez bir şey. Takımların, ırkçılığın kabul edilemez bir şey olduğu konusunda aldığı kararlara saygı gösterilmeli. Umarım derinlenmesine incelenir" ifadelerini kullandı.

Hamilton, daha önce ırkçılığa karşı sessiz kalan Formula 1'e sitem etmişti

Yedi kez dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd için tüm dünyada yapılan protestolar karşısında sessiz kalan Formula 1 dünyasına sessiz kaldığı için Instagram hesabından sitem etmişti.

"Adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz"

Formula 1 dünyasının bu konu hakkında sessiz kalmasını eleştiren Hamilton, "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler