LGS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? LGS sonuç sorgulama yap

29.06.2022 - 17:58 | Son Güncellenme: 29.06.2022 - 18:05

Milyonlarca öğrencinin girdiği LGS sınav sonucu veliler tarafından merak edilmeye başlandı. LGS sonucu ne zaman açıklacak, sorgulama yap ve açıklandı mı? İşte detaylar...

LGS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? LGS sonuç sorgulama yap

AJANSSPOR HABER

Lise hayatlarına başlayacak olan öğrenciler LGS sonuçlarını merak etmeye başladılar. LGS ne zaman açıklanacak ve sonuç nereden öğrenilecek? İşte LGS'ye dahil merak edilen tüm detaylar...

LGS sonucu açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak?

LGS tercihlerinin başlayacağı tarih henüz açıklanmadı. Gelen bilgilere göre LGS sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak.

Liselere Geçiş Sistemi, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Öğrenciler sınavdan aldıkları puan ile; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere yerleştirme hakkı elde ederler. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir. Sınava girmek zorunlu değildir.

Senin için hazırladığımız haberler