LGS tercih sonuçları sorgulama

10.08.2020 - 10:19 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 10:19

Son dakika haberine göre; LGS tercih sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirmişti. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar, LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı araştırması gerçekleştiriyor. Peki, MEB ve e-Okul ile LGS lise yerleştirme sonuçları sorgulamayı haberimizde bulabilirsiniz...

LGS tercih sonuçları sorgulama

Son dakika gelişmesine göre; LGS tercih sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasındna sonra öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirmişti. Öğrenciler şimdi de tercih sonuçlarını sorgulamak için Google'ın üzerinden araştırma yapıyor. Peki tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MEB ve e-Okul ile LGS lise yerleştirme sonuçları sorgulamayı haberimizde bulabilirsiniz... İşte detaylar...

LGS tercih sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı sonrası adaylar tercihlerini gerçekleştirmişti. Yerleştirme sonuçları ise az önce açıklandı.

Tercih sorgulama işlemini haberimizin içinden yapabilirsiniz...

Nakil takvimi nasıl olacak?

Bu kapsamda 10-14 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos'ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

LGS nedir?

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlığın soru havuzundan seçilecek.

LGS’de 2 tip yerleştirme var. Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme, diğeri de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

Senin için hazırladığımız haberler