Premier League: Arsenal 4-0 Everton (Yazılı Özet)

Burak Alaca
02.03.2023 - 00:36 | Son Güncellenme: 02.03.2023 - 00:57

Premier League'de lider Arsenal evinde düşme hattındaki Everton'u 4-0 mağlup ederek zirvede puan farkını 5'e yükseltti. Arsenal'da 2 gol kaydeden Gabriel Martinelli maçın yıldızı oldu.

Premier League: Arsenal 4-0 Everton (Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'de ertelenen 7. hafta maçında lider Arsenal, Emirates Stadyumu'nda Everton'u konuk etti. Ev sahibi karşılaşmadan 4-0'lık net bir skorla galip ayrılarak zirvedeki puan farkını 5'e yükseltti. Düşme hattında yer alan Everton ise 18. sıradan kurtulamadı.

Arsenal eksik maçını iyi değerlendirdi

25. hafta sonunda Premier League'de bir maç eksiği ile 2. sırada bulunan Manchester City'nin 2 puan önünde yer alan Arsenal, bugün oynanan erteleme maçını kazanarak City ile puan farkını 5'e yükseltti ve bir nebze olsun rahatladı.

Martinelli parladı

Arsenal adına günün yıldızı 45+2 ve 80. dakikalarda takımı adına 2 gol kaydeden Brezilaylı sol kanat oyuncusu Gabriel Martinelli oldu. 21 yaşındaki oyuncu bu sezon Premier League'de "Topçular" lakaplı ekip için tam 11 gol kaydetti.

İlgini Çekebilir
Arsenal, Mohamed Elneny ile devam dedi
Habere Git

Smith Rowe döndü

Arsenal'in önemli genç yeteneklerinden olan Emile Smith Rowe bu sezon sakatlıklar nedeniyle yalnızca 6 maçta forma giyebildi. 22 yaşındaki oyuncu bugün oyuna 82. dakikada dahil olarak 15 Ocak'ta Premier League'de oynanan Totthenham Hotspur maçından sonra ilk kez sahaya çıktı.

Dyche ve Everton küme düşme yarışında

Everton, şubat ayının başında Frank Lampard ile yolları ayırıp, teknik direktörlük görevine daha önce Burnley'i çalıştıran Sean Dyche'ı getirdi. Küme kalma yarışı veren Everton'un başında 5 maça çıkan Dyche 2 galibiyet, 3 yenilgi aldı.

İlk maçında Arsenal'i devirdi

Göreve geldikten sonra ilk maçına 4 şubat'ta Arsenal karşısında çıkan Sean Dyche, 22. hafta maçında Everton'u Arsenal karşısında 1-0'lık galibiyete taşımıştı.

İlgini Çekebilir
Everton, Jordan Pickford ile sözleşme uzattı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler