Tottenham - Arsenal: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
15.01.2023 - 23:12 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 23:21

Premier Lig'de Arsenal, zorlu Tottenham deplasmanında 2-0 kazanarak liderlik koltuğunu korudu. İşte maç sonucu, goller, maçın yazılı özeti ve detaylar.

Tottenham - Arsenal: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 20. haftası dev maça sahne oldu. Tottenham ile Arsenal karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Arsenal 2-0 kazanmayı başardı. Arteta ve öğrencileri, bu galibiyetle liderlik yarışında Manchester City ve Manchester United'ın önünde büyük bir avantaj sağladı.

Perdeyi kaleci açtı! Lloris kendi kalesine attı

Tottenham'ın tecrübeli kalecisi Hugo Lloris, kendi kalesine gol attı. Karşılaşmanın 14. dakikasında konuk ekip Arsenal 1-0 öne geçti. Partey'in uzun pasıyla sağ kanatta savunma arkasına sarkan Saka, ceza sahasına girip son çizgiye indi. Genç oyuncunun çevirdiği topu Lloris istediği gibi kontrol edemedi ve top, ağlara gitti.

Maçın fişi ilk yarıda çekildi! Arsenal farkı 2 yaptı

Arsenal, Tottenham deplasmanında 36. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Ceza yayından sol ayağıyla köşeye doğru yerden sert bir vuruş yapan Odegaard, topu filelerle buluşturdu.

İlgini Çekebilir
Valencia'dan 3 puanlık duble
Habere Git

Arsenal puanını 47 yaptı

Lider Arsenal, rakipleri önünde büyük bir avantaj yakaladı. Premier Lig'de çıktığı 18 maçın 15'ini kazanan takım, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 47 puan topladı. Arteta ve öğrencileri, en yakın rakibi Manchester City'nin 8 puan önünde, 1. sırada yer aldı.

Tottenham 5. sırada kaldı

Arsenal'i konuk ettiği mücadeleden mağlup ayrılan Tottenham, 19 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 33 puanda kaldı. Conte'nin takımı, 5. sırada bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler