Lider Galatasaray, Giresunspor İle Karşılaşıyor! İşte Muhtemel 11'ler

İsa Kethüda
28.01.2023 - 08:33 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 12:07

Spor Toto Süper Lig'de bugün Giresunspor ile karşılaşacak Galatasaray, rakibini yenmesi durumunda resmi maçlarda üst üste 13. galibiyetine ulaşacak ve rekor kıracak.

Lider Galatasaray, Giresunspor İle Karşılaşıyor! İşte Muhtemel 11'ler

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 9 maçı kazanan lider Galatasaray, ligin 21. haftasında bu akşam deplasmanda Bitexen Giresunspor ile karşılaşacak.

Hakem Bahattin Şimşek

Çotanak Spor Kompleksi'nde saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Candaş Elbil yapacak. Dördüncü hakem ise Yiğit Arslan olacak. Müsabakayı beIN Sports HD 1 naklen yayınlayacak.

Galatasaray 45 puanla ilk sırada

Süper Lig'de çıktığı 19 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 45 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Ligde oynadığı 19 maçın 5'ini kazanan, 6'sında berabere kalan ve 8'ini kaybeden Bitexen Giresunspor ise 21 puanla 12. sırada yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Muslera 4 maç ceza aldı, Galatasaray bayram etti
Habere Git

Abdülkerim Bardakcı forma giyemeyecek

Galatasaray'da sarı kart cezalısı olan Abdülkerim Bardakcı, Bitexen Giresunspor maçında görev yapamayacak.

Sarı-kırmızılı takımda sarı kart ceza sınırında bulunan Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu da  kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 22. haftadaki HangiKredi Ümraniyespor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray son 12 resmi maçını kazandı

Son 12 resmi maçını kazanan Galatasaray'ın, Süper Lig'de de 9 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Ligdeki son 10 maçında mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılı ekip, son 9 karşılaşmasından da üçer puanla ayrıldı.

Bu kulvarda son yenilgisini 10. haftada Yukatel Kayserispor karşısında yaşayan sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı. Galatasaray daha sonraki 9 maçında ise sırasıyla VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor ve Fraport TAV Antalyaspor'u mağlup etti.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş, Beşiktaş taraftarına seslendi
Habere Git

Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor maçlarını kazandı. Son 12 resmi maçında 31 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 7 gol gördü.

Galatasaray ve Okan Buruk rekor peşinde

Bitexen Giresunspor'la karşılaşacak lider Galatasaray, rakibini yenmesi halinde teknik direktörü Okan Buruk ile farklı alanlarda rekora imza atacak. Sezon başında başkanlık görevine seçilen Dursun Özbek yönetiminde yenilenen kadrosuyla etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda üst üste aldığı 12 galibiyetle tarihi rekorların eşiğinde bulunuyor.

Galatasaray en uzun süreli galibiyet serisini egale etmek istiyor

Galatasaray, Bitexen Giresunspor maçını da kayıpsız geçmesi durumunda Süper Lig'in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlarda elde ettiği en uzun süreli galibiyet serisini egale edecek.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş 5. vitese aldı
Habere Git

Sarı-kırmızılı ekip, resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisini, 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçla yakalamıştı. 1987-1988 sezonunda Süper Lig'deki son 9 maçı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasını kazanan sarı-kırmızılı takım, 1988-1989 sezonunda ise ligdeki ilk 3 karşılaşmasından galibiyetle ayrılmıştı.

Galatasaray, rakibini mağlup etmesi halinde aynı zamanda resmi maçlarda bir sezonda elde ettiği galibiyet serisi rekorunu geliştirecek.

Aslan ligde bir sezonda ilk kez üst üste 10 maç kazanacak

Galatasaray, Bitexen Giresunspor maçından üç puanla ayrılması halinde Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda art arda 10. galibiyete ulaşacak.

Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce bir sezon içinde en fazla 9 maçlık galibiyet serisi yaşamıştı. Galatasaray, Süper Lig'de Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunda, Fatih Terim idaresinde ise 2011-2012'de üst üste 9 galibiyet elde etmişti.

Okan Buruk da tarihe geçecek

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da bu akşam kazanmaları halinde sarı-kırmızılı takımın tarihine geçecek.

Buruk, Bitexen Giresunspor maçından üç puan almaları durumunda resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi yakalayacak.

Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Okan Buruk, kazanmaları halinde aynı zamanda Galatasaray'ın başında ligde bir sezonda üst üste 10 galibiyet gören ilk teknik direktör unvanına da sahip olacak.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı..."
Habere Git

Buruk, ligde Terim'i yakalayacak

Okan Buruk, Bitexen Giresunspor maçını kazanmaları halinde Galatasaray ile Süper Lig'de üst üste 10 galibiyet yaşayan sarı-kırmızılı takımın efsane teknik direktörü Fatih Terim'i yakalayacak.

Fatih Terim, Galatasaray ile ligde en uzun galibiyet serisine sahip ikinci teknik direktör unvanına sahip. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de tecrübeli teknik adam yönetiminde 1997-1998 sezonunun son 5 ile 1998-1999 sezonunun ilk 5 maçından galibiyetle ayrılmıştı.

Galatasaray, ligdeki en uzun süreli galibiyet serisini 12 maçla Mustafa Denizli yönetiminde yaşamıştı.

Muhtemel 11'ler

  • Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Arias, Senghor, Alper, Savicevic, Murat Cem, Sergio, Görkem, Sainz, Bajic

  • Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Emin, Dubois, Torreira, Oliveira, Barış, Mertens, Kerem, Icardi

VAR hakemi belli oldu

Giresunspor - Galatasaray karşılaşmasının VAR hakemi belli oldu.

  • VAR: Mustafa İlker Coşkun
  • AVAR: Alper Ulusoy
  • AVAR: Abdullah Bora
Senin için hazırladığımız haberler