BB Erzurumspor 0-1 MKE Ankaragücü | Maç Sonucu - Özet

Akın Ungan
27.02.2022 - 17:28 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 18:05

TFF 1. Lig'de Erzurumspor ile Ankaragücü karşılaştı. Zorlu maçı kazanan Ankaragücü oldu. 1-0 biten maçta gol Yusuf Abdioğlu'ndan geldi. İşte maç özeti.

BB Erzurumspor 0-1 MKE Ankaragücü | Maç Sonucu - Özet

Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasında BB Erzurumspor ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. 13 dakika uzayan zorlu mücadelede kazanan konuk ekip, Ankaragücü oldu. Maçın ikinci yarısının bir kısmını 10 kişi oynayan Ankara temsilcisi, bu kritik galibiyet ile liderliğini sürdürdü.

Bu sezon 7. golünü attı

Ankaragücü'nün golü, 21. dakikada sahneye çıkan Yusuf Abdioğlu'ndan geldi. Bu sezonun başında Hatayspor'dan transfer edilen Yusuf, 7. golünü kaydetti.

Bursa galibiyeti Erzurum'da yaradı

Gençlerbirliği galibiyeti ile Ümraniyespor'dan 1. Lig liderliğini devralan MKE Ankaragücü, zirvedeki koltuğu kaptırmamaya kararlı. 2 kırmızı kartlı İstanbulspor'a, kendi evinde 1-0 kaybeden Ankara temsilcisi, bu karşılaşmanın sarsıntısı ile çıktığı Menemenspor deplasmanında da 2 puan bırakmıştı. Ankara'daki Bursa galibiyeti ile toparlanan takım, Erzurum'da da 74. dakikada Yasin Güreler'in ikinci sarıdan atılmasına rağmen galip geldi.

Ümraniye'den kaçış sürüyor!

26 maçta 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Mustafa Dalcı ve öğrencileri, 55 puan ile en yakın takipçisi Ümraniyespor'un 3 puan üzerinde, 1. sırada yer aldı. Ankara temsilcisi, çıktığı maçlarda 41 defa rakip ağları havalandırırken, 19 topu ise kendi kalesinde gördü.

Erzurum'da bir sorun var

Kazanamasa da kaybetmemesiyle dikkat çeken BB Erzurumspor, Bandırmaspor'un ardından Ankaragücü'ne de boyun eğdi. 6 maçlık namağlup serisine Bandırma'da son veren Dadaşlar, tekrar yakaladığı 4 maçlık seriyi kendi evinde aldığı Ankaragücü mağlubiyeti ile yeniden sona erdirdi. Erzurum temsilcisi, bu maç ile birlikte 6. yenilgisini aldı.

Sırasını Bandırma'ya kaptırdı

BB Erzurumspor, MKE Ankaragücü maçı sonrası 26 maçta 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Rakip kaleye 40 gol atan Dadaşlar, kendi kalesinde ise 30 gol gördü. Ligde şu ana kadar 40 puan toplayan takım, evinde aldığı mağlubiyet ile 4. sırayı Bandırmaspor'a kaptırdı.

Maç öncesi 'savaşa hayır' mesajı

BB Erzurumspor, maç öncesi ısınmaya Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik tepki belirten t-shirtler ile çıktı. Dadaşlar, seremonide de "Savaşa hayır, no war" yazılı kıyafetler ile mesaj verdi.

Senin için hazırladığımız haberler