Lig bitmeden futbolcular serbest kalırsa ne olacak?

19.03.2020 - 20:02 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 20:16

Koronavirüs salgını nedeniyle ligler ertelendi. Peki Türkiye'de maçların ertelenmesi sözleşmeleri nasıl etkileyecek? Anlaşması 31 Mayıs'ta sona erecek oyuncuların sözleşmeleri, yeni takvime göre ne zaman bitecek?

Lig bitmeden futbolcular serbest kalırsa ne olacak?

Çin'de başlayıp dünyayı etkisi altına Koronavirüs salgını Türkiye'de görülmesiyle önlemler alındı. Devlet tarafından vatandaşlara sık sık uyarılar yapıldı. Kalabalığın fazla olduğu mekanlar geçici olarak kapatıldı.

Türkiye'deki futbol maçları önce Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan vekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ'ın yer aldığı zirveyi gerçekleştirdi.

Zirveden bir süredir beklenen karar olan liglerin ertelenmesi kararı çıktı. Ertelenme kararı sonrası Takvim hızlıca belirlenerek açıklanacak.

En çok merak edilen konulardan biri de 31 Mayıs olarak kabul edilen sözleşme bitiş tarihi olan futbolcuların mukaveleleri yeni takvime göre ne olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı Madde 19'a göre sözleşme bitiş tarihinden sonra resmi müsabakaların devam etmesi halinde kontrat süresi müsabakaların bitimine kadar uzamış sayılıyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'da sözleşmeleri sona erecek olan futbolcular bulunuyor.

Fenerbahçe sözleşmesi sona erecek oyuncuların listesi

Simon Falette
Hasan Ali Kaldırım
Tolga Ciğerci
Mauricio Isla
Mehmet Ekici
Emre Belözoglu
Erten Ersu

Beşiktaş Sözleşmesi sona erecek oyuncuların listesi

Mohamed Elneny
Loris Karius
Abdoulay Diaby
Kevin-Prince Boateng
Pedro Rebocho
Caner Erkin
Gökhan Gönül
Atiba Hutchinson

Galatasaray'da sözleşmeleri sona erecek oyuncu listesi

Donk
Selçuk
Mariano
Onyerkuru
Seri
Lemina
Andone

Fifa'da sözleşmesi biten oyuncularla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Dünya futbolunun patronu, çalışmalarını tamamladıktan sonra açıklayacak.

Senin için hazırladığımız haberler