Lig nasıl tamamlanacak? Formülü açıkladı...

30.03.2020 - 11:00 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 11:05

Süper Lig'de 2019-20 sezonu tamamlanabilecek mi? Maçlar nerede oynanacak? Seyirci alınacak mı? Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan ilginç öneri...

Lig nasıl tamamlanacak? Formülü açıkladı...

Süper Lig'de 2019-20 sezonunun geri kalan maçları ne zaman ve nasıl oynanacak? Futbolseverler bu konuyu merak ederken Rıza Çalımbay'dan flaş bir öneri geldi. 

Süper Lig'de şu ana kadar 26 hafta geride kaldı. Şampiyonun belirlenmesi için 8 hafta daha oynanması gerekiyor. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir belirsizlik var. Liglerin tekrar ne zaman ve hangi şartlarda başlayacağı bilinmiyor.

Bu süreçte futbol dünyasının önemli isimleri de çeşitli fikirler ortaya atıyor. Bunlardan bir tanesi de Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay.

Çalımbay'dan Antalya önerisi!

Fanatik gazetesine özel bir röportaj veren deneyimli teknik adam, ligde geri kalan maçların Antalya'da izole bir şekilde yapılmasından yana.

"Antalya şehri her yıl spor turizminde dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Süper Lig’in tamamlanması için farklı senaryolar masaya yatırılıyor. Sürecin gidişatına göre belirleyici olacak bir durum var önümüzde. Ancak benim bu konudaki kişisel fikrim; yine altını çiziyorum gidişata göre bakılarak Mayıs 15’ten sonra takımların Antalya’da toplanması. Orada izole ve sağlıklı bir futbol ortamı kurabiliriz. Antalya fiziksel açıdan bu imkanlara sahip. Takımlar hem hazırlık süreçlerini geçirir hem de çarşamba pazar olmak üzere sıkışık takvimle birlikte lig orada rahatça oynanabilir."

Taraftar yok!

Peki bu maçlara taraftar alınacak mı? Çalımbay'a göre böyle bir şey mümkün değil:

"Bu sezonun artık seyircili bir şekilde oynanma şansının kalmadı. En azından orada oynanacak maçları bütün insanlar televizyondan izleyebilir. Böylelikle seyahat sıkıntısı da ortadan kaldırılmış olabilir. Şu süreçte açıkçası bana en mantıklı gelen senaryo bu oluyor."

Ocak döneminde tüm dünyadan spor kulüplerinin kamp için tercih ettiği yerlerin başında gelen Antalya'da konaklama, idman tesisleri ve stat konusunda bir sıkıntı bulunmuyor.

Antalya'da maçların oynanabileceği 4 adet stadyum bulunuyor.

Antalya Stadyumu (33 bin)

Bahçeşehir Okulları (10 bin 842)

Akdeniz Üniversitesi Stadı (12 bin 893)

Dr. Fehmi Öncel Stadı (2 bin)

Premier Lig ve NBA de aynısını konuşuyor!

İngiltere Premier Ligi de sezonun tamamlanması için benzer bir yol izleyebilir. Ada basınında çıkan haberlere göre geri kalan 92 maçın oynanması için Midlands ve Londra'da izole kampların oluşturulması gündemde. (Haberin detayları için tıklayınız.)

Yine NBA için de aynı senaryo üzerinde duruluyor. Maçların belirli bir bölgede ve Play-off serilerinin de 7 değil 5 maç üzerinden oynanması gündemde. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler