Lig oynansın diyenler Riva'da maç yapsın!

03.05.2020 - 12:42 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 12:47

Lig oynansın diyenler Riva'da maç yapsın!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, liglerin mevcut haliyle tescil edilerek bitirilmesi gerektiğini ve karşı çıkanları Riva'da maç yapmaya davet ettiğini söyledi. Karaahmetoğlu, Ajansspor'a yaptığı değerlendirmede, TFF'nin kendi ana statüsünün 80. maddesine dayanarak ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun da raporunu gözeterek, ligleri tescil edebileceğini söyledi.

"Ne yazık ki TFF geç kalmıştır"

Türkiye'nin bu kararı daha önce alarak örnek olması gerektiğini kaydeden Karaahmetoğlu, "Ne yazık ki TFF geç kalmıştır. Oysa bu kararı alan Belçika, İskoçya ve Fransa gibi ülkeler mevcuttur.Bu ülkelerin aldığı bu kararı UEFA da kabul etmek zorundadır" dedi.

 

Salgında belki 2. dalga olacak

Paranın sporcu sağlığından daha önemli olmadığını belirten Karaahmetoğlu, "TFF ve Kulüpler Birliği liglerin kaldığı yerden devam etmesi şeklinde bir karar alarak hazırlıklara başlaması şu an itibari ile çok erkendir. Çünkü bu salgının durumunun ne olacağı,ikinci veya üçüncü salgının gelip gelmeyeceği konusunda dünya genelinde ciddi bir tartışma mevcuttur. Salgın hafife alınmamalıdır" dedi.

Alınan tedbirler yok sayılıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüs Bilim Kurulu tarafınca hazırlanan öneriye dikkat çeken Karaahmetoğlu, "Kurul bir dizi tehlikeden bahsetmektedir. Bu tehlikelerin başında futbolun temassız oynanamayacağından başlayarak, futbolcuların maç sırasında sık sık tükürmelerine kadar, bir çok riski taşıdığı ve bu şartlar altında futbol maçlarının oynanmaması gerekeceği vurgulamıştı. Bence bu rapor dikkate alınmalıdır. Ekonomik nedenlerle liglerin hemen başlatılmasını istemek, hükümetin aldığı tedbirleri yok saymaktır. Bu talep futbolu özlemek değil, sadece kulüplerin ekonomik olarak iflasa sürüklenmelerini önlemeye yönelik bir istektir. Kulüpler sporcu ve çalışanlarının sağlığını düşünmeden bu karara varmışlardır. Tek düşünceleri ligler bir an önce başlaması ve yayıncı kuruluştan gelecek olan paraya ihtiyaç duymalarıdır. Yoksa kimin şampiyon olacağı veya kimin düşeceğinin birkaç kulüp dışında kimsenin umurunda değildir" dedi.

Roma köleleri değiller

Karaahmetoğlu, yaşam  hakkının Birleşmiş Milletler Evrensel İnsan Hakları Bildirisi'nde olduğu gibi, Anayasa'mızın madde 17 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2. maddesinde koruma altına alındığına dikkat çekerek, "Kral çıplaktır. 'Bir sakınca yok, oynansın' diyenleri TFF önderliğinde bir hafta Riva'da kampa alıp tedbirler çerçevesinde antrenman yaptırtarak, 1-2 maç yapmalarını önermekteyim. Bakalım 'Ligler devam etsin' diyen kaç yönetici, yorumcu bu teklife olumlu yanıt verecektir!

Bu salgın nedeni ile sporcuları sahalara sürmek bizi, Roma imparatorluğu'nda arenalarda 'Kölelerin ölümüne dövüştürülmesi'ne benzetilmektedir" dedi.

Karaahmetoğlu, liglerin başlaması konusunda yetkinin TFF ve Kulüpler Birliği'nde değil, Koronavirüs Bilim Kurulu'nda olması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler