"Ligde bulunan 18 takımdan hiçbiri ligler oynanmasın demiyor"

08.05.2020 - 17:40 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 17:47

"Ligde bulunan 18 takımdan hiçbiri ligler oynanmasın demiyor"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe SK ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

AJANSSPOR

"Önümüzde 36 gün var"

Sahalara geri dönüş protokolü hakkında konuşan Sepil: "Şu an bize verilen tarih uygulama açısından kafada soru işaretleri canlandırabiliyor. Bizler kulüpler birliği olarak IFAB'a üyeyiz. IFAB ile sahalara görüş protokolü için görüştük. Bize verilen sahalara dönüş protokolü, mevcut protokoller içerisinde belki de en açık, en detaylı olduğunu söyleyebilirim. Daha önce başka ülkelerin bu protokolü örnek alabileceğini söylemiştim. Uygulamaya girdiğiniz zaman kafada soru işareti olabilir. Ancak önümüzde daha 36 gün var. Dolayısıyla bu süreç içerisinde bütün sorulara cevap verebileceğimizi düşünüyorum."

"Diğer liglerin yaşadıklarından dersler çıkaracağız"

"Şöyle bir şey var: Biz pandemi olarak ülke olarak iyi bir performans gösterdik. Bunu bütün dünya kabul ediyor. Bunun sebebi bizim hastalığa geç yakalanmamız. Biz diğer ülkelerin salgında yaşadıklarından dersler çıkardık ve bu yüzden başarılı olduk. Şimdi 15 mayısta Bundesliga başlayacak. Ardından çoğu lig başlama vuruşu yapacak. Biz ise haziran ayının ortasında liglere başlayacağız. Diğer ülkelerin salgın hastalıkta yaşadıklarından dersler çıkardığımız gibi futbol için de kendimize dersler çıkaracağız. Bütün bu öğrendiklerimiz sonucunda bugün endişe ettiğimiz çoğu konu ileride uygulanmaya başlayınca yerine oturacaktır. Zaten istemediğimiz senaryolar yaşanırsa ne devletimiz, ne sağlık bakanlığımız o sahaya çıkmamıza izin vermez."

"Ligde bulunan 18 takımdan hiçbiri ligler oynanmasın demiyor"

Ligdeki kulüplerin oynamak istemediklerini söylemediklerini ifade eden Mehmet Sepil: "Kulüpler Birliği olarak biz şu ana kadar ligdeki kulüplerle 'oynamak isteyenler ya da istemeyenler' şeklinde oylama yapmadık. Ancak çoğu kulüp yaptığımız toplantılarda görüşlerini belirttiler. Bu görüşlerin çoğuna TFF başkanı Nihat Özdemir'de katıldı. Ancak bildiğim kadarıyla ligde bulunan 18 takımdan hiçbiri ligler oynanmasın demiyor. Ancak hepsinin daha önce söylediğim gibi değişik endişeleri var. Ben umuyorum ki bu endişeler kısa zaman içerisinde ortadan kalkacak. En kötüsünü düşünürsek, yani endişeler ortadan kalkmaz ise futbola başlangıç için yeni bir tarih belirlenebilir. Yaşanan salgın hastalık kolay bir şey değil. Bakın IFAB az önce ne açıklama yaptı? Oyuncu değişiklik hakkı konusunda bir yenilik yaptı. Dinamik bir süreçteyiz ve bu süreci sabırla atlatabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"1 tane bile oyuncumuz yurt dışına gitmedi."

"Biz Göztepe kulübü olarak antrenman tesislerimiz Urla'da bulunuyor. Urla yaşamak için ve aktivite yapmak için çok güzel yerler. Zaten çoğu oyuncumuz Urla çevresinde yaşıyor. Dolayısıyla 1 tane bile oyuncumuz yurt dışına gitmedi. Hepsi buradaki şartların, diğer ülkelere göre daha iyi olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde hem test olmak, hem de oyuncularımızın antrenmanlarını izlemek için tesislere gittiğimde bütün oyuncuların futbolu özlediklerini gördüm. Gereken tedbirleri, şartları sürecin ilerlemesiyle daha iyi bir şekilde alacağız. Daha ilk idmanlarımız bunlar."

Senin için hazırladığımız haberler