Ligden çekilecekler! Rusya çalkalanıyor...

10.08.2020 - 10:29 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 10:30

Spartak Moskova'da son dakika gelişmesi. Kulüp sahibi 2-2 sona eren Sochi maçının ardından takımı ligden çekeceğini açıkladı. Maçın hakemleri yalan makinesi testine girecekler. İşte yaşanan gelişmeler...

Ligden çekilecekler! Rusya çalkalanıyor...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Rusya’da yeni sezon olaylı başladı. Spartak Moskova ev sahibi olduğu karşılaşmada Sochi ile 2-2 berabere kaldı.

Henüz 10. dakikada 2-0 öne geçen ev sahibi, 15 ve 90’daki penaltı gollerine engel olamayarak sahadan bir puanla ayrılmak durumunda kaldı.

Fakat Spartak cephesine göre kendileri aleyhine verilen penaltı kararları skandal nitelikte. Maçın hakemi Vasily Kazartsev ile VAR’da görevli Alexei Eskov’a ateş püsküren Spartak cephesi ligden çekilmeyi düşünüyor.

Kulüp sahibi resmen açıkladı!

Konuyla ilgili maçın hemen ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan kulüp sahibi Leonid Fedun, “Yarın itibariyle takımın ligden çekileceğini açıklayacağım. Bizsiz oynasınlar” dedi.

Fedun’un bu açıklamasının üzerine Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Pryadkin’den de açıklama geldi. Fedun’un sözlerinin duygusal olduğunu umduğunu ifade eden başkan, “Bunu anlayabilirim. Spartak Moskova’sız bir Rusya Premier Ligi düşünemiyorum. Bizim futbolumuz için çok önemli bir kulüp. Elbette ki daha ilk haftadan hakem kararlarını tartışmak istemiyorum. Ama ortada bazı problemler varsa hakem komitemiz adaletli bir karar verecektir” şeklinde konuştu.

Rus basınında çıkan haberlere göre iki hakem yalan makinesi testine girecekler. Daha önce benzer bir uygulama geçen ay Sergei Lapochkin için yapılmıştı.

Hakemler Vasily Kazartsev ile Alexei Eskov’un 2020 sonuna kadar bir daha maç almaları beklenmiyor. Bazı yorumcular bu iki ismin hakemlik hayatlarının dahi bitebileceğini düşünüyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler