'Ligin 24 takımla oynanması gerekiyor'

13.08.2020 - 16:58 | Son Güncellenme: 13.08.2020 - 17:02

Son dakika spor haberleri... Bu sezon Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasının ardından Akhisarspor, Bursaspor ve Adana Demir, ligin 24 takımla oynanması için TFF'ye başvurmuştu. Peki gelecek sezon lig kaç takımla oynanacak, Akhisar Bursa ve Adana Demir Süper Lig'e çıkacak mı? Ege ekibinde başkan Fatih Karabulut açıklamalarda bulundu. İşte detaylar....

'Ligin 24 takımla oynanması gerekiyor'

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

Süper Lig’de bu sezon için küme düşmenin kaldırılmasının ve 21 takımla oynanmasınına karar verilmesinin ardından TFF 1. Lig ekipleri Akhisarspor, Bursaspor ve Adana Demir, ligin 24 takımla oynanmasını talep etmişti.

Akhisarspor ve Bursaspor kulübü başkanları da, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i bu konuyu gündeme getirmek adına  ziyaret etmişti.

Ajansspor’un elde ettiği bilgiye göre yapılan toplantıdan olumu ya da olumsuz bir karar çıkmadı. Süper Lig’i play - off final müsabakasında kaçıran Adana Demir’in durumu da netlik kazanmadı.

Ancak edinilen bilgiye göre TFF’nin önünde iki yol var. Süper Lig’i 24 takım yapmak ya da 21 takımla devam etmek. 

Federasyon, Adana Demir’in Süper Lig’de mücadele etmesine karar verirse Akhisarspor ve Bursaspor için de aynı karar uygulanacak ya da lig, 21 takımla devam edecek. 

'Ligin 24 takımla oynanması gerekiyor'

Akhisarspor’da Başkan Fatih Karabulut da, konu hakkında Ajansspor'a yaptığı açıklamada ''Pandemiden en çok etkilenen takım Akhisarspor. Adaletli bir karar bekliyoruz. Ligler henüz tescil edilmedi. Ligin 24 takımla oynanması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler