Marshall Glickman: "Ligin Bir Şova Dönüşmesini İstiyorum"

25.10.2022 - 20:38 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 20:42

Basketbol haberleri. THY Avrupa Ligi (Euroleague) CEO’su Marshall Glickman, verdiği röportajda ligi bir şova dönüştürmek istediğini söyledi. İşte detaylar...

Marshall Glickman: "Ligin Bir Şova Dönüşmesini İstiyorum"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

THY Avrupa Ligi'nin (Euroleague) yeni CEO’su Marshall Glickman, Sportico’dan John Wallstreet ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut vizyonlarından bahseden Glickman, uzun vadede Avrupa’da genişlemek ve bir eğlence merkezi haline gelmek istediklerini söyledi.

“Maçlarımızın bir şov haline gelmesini istiyorum” 

Daha büyük bir kitleye ulaşmak istediklerini belirten Marshall, “Maçlarımızın izlemesi daha eğlenceli bir şov haline geldiğini görmek istiyorum. Dijital platformlar, sosyal ağlar ve geleneksel kanallar aracılığıyla daha fazla tanıtım yapmak istiyorum. Bunlar insanları çekmekte büyük rol oynuyor” dedi.

“Fransa, Almanya ve Londra genişlemeye müsait” 

Euroleague takımlarının çoğunun zayıf ekonomik pazarlarda bulunduğunu belirten CEO sözlerine şu sözlerle devam etti: “En büyük iş potansiyeli aslında geleneksel basketbol pazarı olmayan yerlerde bulunuyor. Fransa, Almanya ve özellikle Londra çevresinde büyümek için geniş bir alan var”

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş, Beşiktaş'a kapıyı açtı
Habere Git

Amerikan sporlarını örnek gösterdi 

İngiltere pazarındaki faaliyetler için Amerikan sporlarını örnek gösteren Glickman, “NBA Londra’ya geldiğinde biletler iki saniye içinde tükeniyor. Aynı durum NFL VE MLB için de geçerli. Kalıcı bir EuroLeague takımının eninde sonunda orada büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Marshall Glickman kimdir? 

Marshall Glickman, geçtiğimiz Eylül ayında yönetim değişikliği sonrası Euroleague’de CEO görevine atanmıştı. Eski Portland Trailblazers başkanı olan Glickman, son 20 yıldır eski Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu’ya danışmanlık yapıyordu. Ticari varlıklar, büyüme, pazar analizi, satış stratejisi, dijital pazarlama ve finans gibi konularda danışmalık veren, G2 Strategic şirketinin başında bulunan iş adamının spor endüstrisi ile de geçmişi bulunuyor. Daha önce NBA’de yayın koordinatörü olarak çalışan Glickman, La Liga Ligue 1’e de danışmanlık hizmeti vermişti.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Beşiktaş’ta sıcak saatler! Ismael gidiyor… İşte en büyük aday
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler