Ligler dönüyor ama sakatlıklar artıyor!

06.06.2020 - 08:25 | Son Güncellenme: 06.06.2020 - 08:27

Koronavirüs süreci sonrasında takımların sakatlıklar konusundaki endişeleri gerçek olmaya başladı. Salgının ardından geri dönülen futbolda, sporcu sağlığına yönelik ilk rakamlar İspanya’da açıklandı. La Liga ekiplerinin üç haftalık antrenman raporuna göre, 20 takımın 14’ünde futbolcu sakatlığı yaşandı, sakatlanan oyuncu sayısı toplamda 29 olarak kayıt altına alındı. Meydana gelen sakatlıkların 20’si kas sakatlıkları olarak belirlendi.

İkinci dalga endişesi

İspanya’da öncelikle ayrı ayrı gruplar halinde başlayan antrenmanların bu bölümünde fiziksel temas minimum olsa da birçok sakatlık yaşanması korkuları biraz daha artırdı. Yakında toplu çalışmalara geçecek takımlarda, fiziksel temasların artmasıyla bu rakamların daha da yükseleceğinden, maçların başlamasının ardından ise yeni bir sakatlık dalgası daha gelebileceğinden endişe ediliyor.

Messi'nin ilk maçı şüpheli

Barcelona’da antrenmanlar sırasında sakatlık yaşayan Umtiti, Ansu Fati gibi oyunculara son olarak takımın yıldızı Lionel Messi de eklendi. Arjantinli futbolcu takımın önceki günkü idmanına çıkamazken, MR’ı çekilen ismin kas sakatlığı yaşadığı tespit edildi. 7-10 gün arası iyileşme süresi verilen sakatlık nedeniyle Messi’nin, takımının haftaya Mallorca ile oynayacağı maçta forma giymesinin tehlikeye girdiği belirtildi.   La Liga’da Getafe, Alaves, Valencia, Sevilla, Espanyol ve Leganes dışındaki tüm ekiplerde en az birer oyuncu antrenmanda sakatlık yaşadı. Osasuna, altı futbolcuyla bu süreçten en çok etkilenen takım oldu. 

Serie A’da sayı sürekli artıyor

İtalya Serie A’da sezon tekrar başlamadan önce gerçekleştirilen antrenmanlar sırasında her gün yeni bir sakatlık yaşanmaya başladı. Roma kalecisi Pau Lopez, Napoli’den Manolas, Juventus’tan Higuain, Lazio’dan Milinkovic-Savic, Milan’da Zlatan Ibrahimovic, Torino’dan Daniele Baselli gibi futbolculardan kötü haberler geldi.

‘Bedenleri hazır değil’

Liverpool’un uzun yıllar baş fizyoterapisti olan Andy Renshaw, içinde bulunulan sürecin sakatlıklara gebe olduğunu söyledi. Renhaw “Futbolcuların bedeni bu kadar yükü kısa sürede kaldırmaya hazır değil. Bir dolu sakatlıkla karşı karşıya kalacağız” diye konuştu. Espanyol’un yıldız futbolcusu David Lopez ise “Aylarca durağan kaldık ve şimdi üç haftalık bir hazırlıkla bunu telafi etmemiz zor. Kısa sürede büyük bir zamanın eksiğini kapatmaya çalışıyoruz ve bu durum sakatlıklara davetiye çıkarıyor” dedi. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler