Ligler ne zaman başlayacak? İşte tarihler...

04.05.2020 - 21:30 | Son Güncellenme: 05.05.2020 - 00:57

Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak, hangi ligler iptal edildi, futbol maçları ne zaman başlayacak, Hollanda ligi iptal mi edildi, Fransa ligi şampiyonu kim ilan edildi, Türkiye'de Süper Lig ne zaman başlayacak, İspanya La Liga ne zaman başlayacak, Portekiz ligler ne zaman başlayacak, İtalya, Almanya, İngiltere, Arjantin, ligler ne zamn başlayacak ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Ligler ne zaman başlayacak? İşte tarihler...

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle tüm organizasyonlar ertelendi. Bundan ise en fazla etkilenen futbol karşılaşmaları oldu. Ülkemiz de ise önce seyircisiz oynama kararı alındı daha  sonra geçici olarak maçların ertelenme kararı verildi. Avrupa’yı da etkisi altına alan koronavirüs salgını bazı ülkelerde seyrini düşürürken bazı ülkelerde yükselmeye devam ediyor. Salgına karşı ayakta durduklarını göstermek isteyen bazı ülkeler ise futbol maçlarını ertelemeyerek seyircili oynamaya devam ediyor. İspanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Türkiye gibi ülkeler maçlarını geçici süreli olarak erteleme kararı aldılar. Bazıları ise ligleri tescil veya iptal ettiler… Peki hangi ülke maçlara ne zaman başlayacak? İşte tüm tarihler…

Ali Bozkurt / Ajansspor Özel Haber

Güney Kore, 8 Mayıs tarihinde maçların kesin olarak başlayacağını açıkladı.  Mayıs ayında kesinleşen diğer ülke ise Polonya ligi olacak.

Polonya ligi 29 Mayıs tarihinde başlama kararı aldı.

Güney Kore ve Polonya yanı sıra kesin tarih veren diğer ülke ise Çekya oldu. Çekya 25 Mayıs tarihinde liglerin başlayacağını duyurdu.

Liglere ara vermeyip maçlara devam eden ülkeler de bulunuyor. Bunların başında Belarus yer alıyor. Youtube üzerinden de canlı yayınlama kararı alan Belarus ligi, tüm ülkeler tarafından da izlenmeye başlandı. Henüz ertelenme kararı çıkmadı ve sezonun tamamlanması konuşulmaya devam ediyor. Belarus gibi Tayvan, Türkmenistan ve Orta Amerika ülkesi olan Nikaragua’da ligleri ertelemeyerek devam etmesini sağladı.

İşte diğer ülkelerde yaşanan son durumlar;

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 2019-20 Ligue 1 ve Ligue 2 sezonlarının sona erdirildiğini açıkladı. Buna göre PSG, Ligue 1 şampiyonu ilan edildi. Ligue 2 şampiyonu ise  Lens’in 1 puan üstünde tamamlayan  Lorient şampiyon ilan edildi. Daha önce 17 Haziran’da başlayacağını açıklamışlardı. Tüm kulüplerin onayı sonrası liglerin iptal edildiği duyuruldu.

Hollanda’da tüm ligler iptal edildi. Bu sene küme düşme ve şampiyon olma olmayacak. Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak takımların ise mevcut puan durumuna göre belirlendiği kaydedildi. Buna göre, lider Ajax UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda, ikinci AZ Alkmaar ön elemelerde mücadele edecek.

İskoçya’da Hollanda gibi tüm ligleri iptal etti. İskoçya liginde de bu sene şampiyon ve küme düşme olmayacak.

Yıllar sonra Liverpool’un şampiyonluk ilan etmesi beklenirken gündeme düşen liglerin iptal olacak haberlerinden sonra Liverpool  taraftarları sosyal medya üzerinden günlerce eleştirilerde bulundu. İngiltere Federasyonu ise Premier Lig’i başlatma tarihi olarak 8 Haziran’ı düşündüklerini ve liglerin iptal olma gibi durumu olmadığını açıkladı. 6 hafta içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Sezonun böyle tamamlanması durumunda yeni sezonun da zamanında başlayabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan Premier Lig yönetimi maçların seyircisiz oynanmasını istiyor.

İngiltere Championship ise 16 Mayıs tarihinde oynanması planlanıyor. İngiltere bir alt ligi olan Championship takımları da maçları oynamak istediğini açıkladı.

Arjantin'de futbol ligleri de iptal edildi. Arjantin basınına açıklamalarda bulunan Claudio Tapia sezonun geri kalanının iptal edildiğini ve 2 yıl süreyle liglerden küme düşmenin kaldırıldığını belirtti.

Türkiye’de henüz netleşmiş bir tarih bulunmuyor. Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre en temel senaryo liglerin 12-13-14 Haziran'da başlaması ve 26 Temmuz'da bitmesi yönünde.

Belarus gibi maçların oynatılmasına karar veren Tacikistan'da birinci lig karşılaşmaları 5 Nisan'da başlamıştı. 4. hafta mücadeleleri oynanırken ligler 10 Mayıs'a kadar ertelendi. 10 Mayıs’ta liglerin başlaması planlanıyor. Çin’e komşu olan Tacikistan’da henüz vaka bulunmadığı da açıklandı.

Meksika Liga MX'te 2019-20 sezonu iptal edildi. 28 kulübün katıldığı toplantı sonra küme düşmenin de 5 yıl boyunca kaldırıldığı açıklandı.

Ukrayna Futbol Federasyonu ligi 13-14 Haziran'da başlatmayı planlıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır askıya alınan Rusya Premier Lig, 21 Haziran'da başlayacak.

Rusya Futbol Federasyonunun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, salgın nedeniyle 17 Mart'ta ertelenen Premier Lig ile ikinci lig maçları 21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, yaptığı açıklama ile hükümetin ve Serie A ekiplerinin düşüncelerini açıkladı. İşte o açıklaması; "Ligin yeniden başlamasına ilişkin yolun daraldığını görüyorum. Ligin güvenli bir şekilde ağustosa kadar sona ereceği program dahilinde organize edilmesini düşünüyorum. Lega Serie A'nın (Lig Birliği) bir sonraki toplantısında bir sürpriz olabileceğini düşünüyorum. Kulüplerin büyük kısmı, bizden bu sezonu bütünüyle durdurmamızı ve gelecek yılki şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmayı isteyebilir.’’ İtalya Spor Bakanı, 18 Mayıs'tan sonra antrenmanlara başlamaya izin verilebileceğini, ligin 15 Haziran'da başlayıp başlamayacağını anlamak için bir süre daha beklemeleri gerektiğini açıkladı. Ayrıca, liglerin yeniden başlaması durumundan kesinlikle seyircisiz olarak oynanacağını da açıkladı.

İspanya  La Liga yönetimi takımların bu hafta idmanlara başlamalarına izin verdi. Ligin haziran ortası başlayıp yaz aylarında tamamlanacağı kulüplere iletildi.

Testleri tamamlanan tüm takımlar, tesislerde bireysel idmanlara başlayabilecek.  

Toplu idman şimdilik yasak.

30 Nisan'a kadar askıya alınan Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 23 Mayıs’a kadar liglerin başlaması öngörülmüyor. Bundesliga’nın 23 Mayıs veya sonrasında başlanacağı da iddia edilmeye başlandı. Önce 9 Mayıs tarihi verilen Almanya’da maçların başlanması için hükümetten onay çıkmadığı da açıklandı.

Yunanistan Ligi ise 28 Mayıs’ta liglerin tekrardan başlamasını planlıyor.

Avusturya Bundesliga ligi 15 Mayıs’ta seyircisiz olarak oynanacağını açıkladı.

Portekiz Liga NOS, 5 Haziran’da liglerin kaldığı yerden devam edeceğini ve ilk aşamada seyircisiz olarak oynanacağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde tekrardan görüşme yapılarak liglerin kaderi hakkında açıklama yapılacağı da konuşuluyor.

UEFA’nın organizasyonları;

UEFA kendi organizasyonlarının tam tarihi için 27 Mayıs tarihinde açıklama yapacağını duyurdu. EURO 2020 ismi değişmeyerek aynı isimde oynanacağı belirtildi. EURO 2020 11 Haziran -11 Temmuz 2021 tarihinde oynanacak.  2021 İngiltere’de oynanacak olan Kadınlar Avrupa Şampiyonası 6-31 Temmuz 2022 tarihine alındı. EURO 2022 Futsal Şampiyonası 19 Ocak-6 Şubat 2022 tarihlerinde Hollanda'da düzenlenecek.  EURO 2020 Play-off ve Uluslar Ligi maç takvimi ise daha sonra açıklanacak. İstanbul’da oynanacağı açıklanan Şampiyonlar Ligi final karşılaşması için henüz yeni bir tarih açıklanmadı.

Senin için hazırladığımız haberler