"Ligler oynanmayacak kardeşim"

21.03.2020 - 11:19 | Son Güncellenme: 21.03.2020 - 11:32

"Ligler oynanmayacak kardeşim"

TFF Süper Lig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor forması giyen Marko Jevtovic, Alexander Sörloth, şampiyonluk yarışı, koronavirüs salgını ve ligdeki durumları hakkında Mozzartsport'tan Aleksandar Joksic'e açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Jahovic'in attığı mesajla başklayan Jevtovic, "Antalyaspor forması giyen Adis Jahovic, "Ligler oynanmayacak kardeşim." derken, ben de "Sonunda ligleri ertelediler." dedim." ifadesini kullandı.

"Bu koşullarda tam anlamıyla spor yapamadık"

"Antrenman yaptık, maçlar oynadık ve inanın bana kimse futbolu düşünmüyordu. Stadyuma geliyoruz ama taraftar olsun olmasın oynayıp oynayamayacağımızı, haberler hakkında yorum yapıp yapmayacağımızı konuşmak istiyoruz. Günlerce bekledik, uzmanların tavsiyelrini takip ettik, mesafemizi koruduk, mümkün olduğunca dikkat ettik, her antrenmandan ve maçtan sonra stadyumdaki tüm odalar dezenfekte edildi. Bu koşullarda tam anlamıyla spor yapamadık"

"Yedi aylık oğlumu görmemek benim için çok zor"

"Sınırlar kapalı olduğundan dolayı Johnson şehre nasıl döneceğini bilmiyor. Biz de aynı sorun içindeyiz, havaalanları çalışmıyor. Şu anlık kararlara uymak zorundayız. Yedi aylık oğlumu görmemek benim için çok zor. Sırbistan'a geri dönememiyorum ama en azından ailemle günlük görüşüyoruz. Futbol artık çok önemsiz, bu yüzden Türkler ligi geçici olarak askıya aldı."

"Obi Mikel'in sözleri burada geniş yankı uyandırdı"

"İlginç bir şekilde maçların seyircili oynamasında ısrar eden Galatasaray'dı. Bu olmayınca maçların seyircisiz olmasını istedi. Genel bir karışıklık var. Trabzonspor'dan ayrılan Obi Mikel'in sözleri burada geniş yankı uyandırdı ve diğer futbolcularda protesto etti. Basit herkes aynı pencereden bakıyor ve düşünüyor. Herkes sağlığını düşünüyor ve başkalarını da tehlikeye atmak istemiyor. UEFA EURO'yu 2021'ye ertelediyse liglerin durması da çok mantıklıdır, en azından bu koronavirüs salgını geçene kadar."

"Ligde kalacağımızı düşünüyorum."

"Sezona iyi başladık, Eylül ortasına kadar iyi gidiyorduk ama daha sonra kötü bir seriye girdik. Bence alttaki takımlardan daha kaliteli bir takımız ve eğer bu koronavirüs salgını bittiğinde maçlar oynanırsa ligde kalacağımızı düşünüyorum."

"Bu ligde herkes herkesi yenebilir"

"Şu an şampiyonluk yarışında Başakşehir iyi gidiyor, Avrupa Ligi'nde de öyle. Trabzonspor ise lider ve olağanüstü bir hücum gücuna sahip. Galatasaray ise ikinci yarı çıkışa geçti ve çok dengeli oynuyorlar. Şampiyonluk yolunda sonucu tahmi etmek çok zor. Lig öyle bir lig ki üst üste iki maç alan üst sıralarda mücadele etmeye başlıyor, kötü sonuç alan ise ateş hattına düşüyor. Bu ligde herkes herkesi yenebilir."

"Süper Lig'i Avrupa'nın en iyisi olarak görüyorlar"

"Türkler tam anlamıyla futbol hastası. Her şeyi biliyorlar, her şeyi takip ediyorlar, hatta Süper Lig'i Avrupa'nın en iyisi olarak görüyorlar. Onların önceliği Süper Lig sonra diğer ligler. İspanya, İngiltere vb. İki yıl içinde hiç rahatsızlık yaşamadım. Aşırı olduklarını söylediklerinde abartılı buluyorum ama değil. İnan bana kulüplerini çok seviyorlar. İnsanlar futbolu burada seviyor ve düzenli olarak maçlara geliyorlar. "

"Şu anda muhtemelen ligdeki en iyi oyuncu Sörloth"

"Sörloth'a karşı oynamadım çünkü o zaman sakatlıktan yeni çıkmıştım. Adam ceza sahası içinde çok güçlü, topu kovalıyor, ayakla atıyor, kafayla atıyor her pozisyonda gol atma yeteneğine sahip. Bize karşı da gol attı. Şu anda muhtemelen ligdeki en iyi oyuncu Sörloth. Hatta bir ara Real'in transfer listesine girdiği bile yazıldı."

Bu sezon yeşil-beyazlı takım ile 17 maça çıkan Sırp oyuncu 2 gol ile oynadı

AJANSSPOR-DIŞ HABER

 

Senin için hazırladığımız haberler