"Liglerin ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhine"

26.03.2020 - 17:32 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 17:37

"Liglerin ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhine"

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın eski Başkan Adayı Ozan Korkut'un açıklamaları şu şekilde:

Geç alınmış bir karar!

"Hepmiz iyiyiz. Ailemle beraber evde zaman geçirmeye çalışıyoruz. Bu dönemde bilim insanlarını dinlemek gerekir. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz. Bu durum çok üzücü. Ben bir bilim insanı değilim ancak bu maçların oynanmaması gerektiğini söylemiştim. Biz dünyadan izole değiliz. Ben uyarıyı o amaçla yaptım. Bu insani bir uyarıyıdı. Günün sonunda geç alınmış bir karar oldu. Fatih Terim'in yaşadıkları ortada. Kendileri uzaktan konferansla konuşan ancak 'Maçlar oynanasın' diyen TFF yöneticileri. Ağızında maskeyle 'Maçlar neden erteleniyor?' diyen kulüp yöneticileri var. Bunları bir yere not almak lazım."

Kollektif bir akıl tutulması yaşandı!

"Burada sadece TFF sınıfta kalmadı. Kollekktif bir akıl tutulması yaşandı. Fatih Hoca dışında neden kimse bir ses vermedi? Burada Muslera'nın çok doğru açıklamaları oldu. İnsan olarak düşüncelerini dile getirmesi en doğal hakkı. Muslera'nın yaptığını herkes yapabilir. Durum tespiti yapmak herkesin hakkı. Daha iyiye gitmek için farklı sesler ortaya koymak demaokrasinin bir temeli. Günün sonunda bu noktaya geldik. Değer miydi? Bu süreçte geç alınan kararlarla ve gelmiş olduğumuz nokta çok üzücü. Bundan sonra daha hızlı kararlar alınmalı. Yurt dışında yapılanlar takip edilmeli. Sosyal hayatın her bölümüyle ilgili bir hazırlığımız olmalı."

Tribünlere oynamalar bitmeli!

"Bugün İngiltere'de ve İspanya'da sadece futbol değil bütün branşlarla alakalı destek paketleri açıklanıyor. Bunun her alanda büyük etkileri olacak. Bu konuda da geç kaldık. İnsani olarak tüm vatandaşlarımızı rahatlatacak kararlar daha hızlı alınabilirdi. Spor kulüpleri zaten borç batağındayken gelirler sıfırlanmış durumda. Bu konuda da hızlıca çözüm üretilmeli. Bunu sadece TFF'ye bırakmamalıyız. Kulüpler Birliği faal olmalı. Sadece şikayet etmemeliyiz. Çözüm önerileri de öne sürmek lazım. Bu süreç bittiği zaman bu dünya başka bir dünya olacak. Artık bilim, akıl ve tecrübe ön plana çıkacak. Popülist konuşmalar ve tribünlere oynamalar bitmeli. Tüm hizmet eden insanlara destek olmka lazım. Hep beraber bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum ama bizi bu duruma getiren hataları yapmamalıyız."

Yatırım yapacağımız sektörleri iyi seçmeliyiz!

"Öngörülemez bir durum yaşıyoruz. Daha önce salgınlar gördük ancak pandemiyi ilk defa görüyoruz. Daha önce yaşanan krizlerde birtakım kriz yaratan durumlar oldu ancak iş dünyası kontağı kapatmadı. Şu anda birçok yerde hayat durdu. Üretim yok. Tedarik unsurlarında kopmalar oldu. Ülke olarak yatırım yapacağımız sektörleri daha iyi seçmeliyiz. Dış sermayeye güven vermek için kendi içimize bakmalıyız. Bugüne kadar yaptığımız hataları tekrar etmemeliyiz. İnsanlarımız bu sürecin öncesindeki gibi davranmayacaktır. Ortamı iyi analiz edebilmek lazım. Ben Türk insanının potansiyaline çok inanıyorum."

Sosya Devlet anlayışı çok önemli!

"Sosya Devlet anlayışı çok önemli. Sosya Devletin her türlü kriz ortamları için bütçesi ve planı olması gerekir. Bunları yapabildiğimiz sürece yaşamaya devam ederiz. Her gün gelir elde etmek zorunda olan insanlarımıza destek olmalıyız. Devletler vatandaşların iyiliği için var. Gelir kaybı yaşayanların gelirlerinin bir kısmını korumalıyız. Dünya biraz daha çekingen, sosyalleşmekten daha uzak ve tasarruflu insanlar görecek. Bizim toplum yapımız bu tarz dönemlerde öne çıkıyor. Bizim örf ve adetlerimiz çok doğru. Zor zamanlarda kenetlenmeyi biliyoruz. Kriz zamanlarında toplumları ayakta tutanlar bu değerler oluyor. Bizim örf ve adetlerimize sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. Bunların hepsinin bir sebebi var. Bunlara sahip çıkmak lazım."

Liglerin ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhine!

"Şu anda işin insani kısmı ön planda. Ne olacağını bilemiyoruz ancak belli bir süre sonra salgının kontrol altına alınacağını öngörürsek play-off veya ligin tescil edilmesi adil değildi. Takımların forma gimresi içinde bir süre lazım. Hızlandırılmış bir takvimle lig oynanır. Liglerin ertelenmesi aslında Galatasaray'ın aleyhine bir durum. Ben burada insani bir durumdan söz ediyorum. 2. yarının en formda takımı bizdik ancak insani açıdan maçların ertelenmesi gerekiyordu. Süreç bittiği zaman o günün koşulları en iyi şekilde değerlendirilir ve lig yeniden başlar. Bu öngörülmez olay olmasaydı Galatasaray hızlı bir şekilde zirveye otururdu ancak burada insan hayatı her şeyin üzerinde."

Senin için hazırladığımız haberler