Süper Lig'i kim erteledi? Cevabı Muslera verdi!

24.03.2020 - 13:19 | Son Güncellenme: 24.03.2020 - 13:26

Süper Lig'i kim erteledi? Cevabı Muslera verdi!

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, Uruguay basınına verdiği röportajda Türkiye'deki koronavirüs mücadelesini, seyircisiz oynanan Beşiktaş maçını, FIFPro nezdinde yaptıkları girişimleri ve daha birçok konuyu değerlendirdi. 

Türkiye'nin nüfusunun 80 milyon olduğunu söyleyen Muslera, "Son 3-4 günde vaka sayıları 300-300 artıyor. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) inançlı biri ve duayla dışarı çıkılabileceğini söyleyerek dini, salgının önüne koyuyor" dedi.

İşlerin karmaşıklaştığını ifade eden Muslera, "Uruguay'da olduğu gibi insanlara evde kalmaları söyleniyor çünkü durumu kontrol etmenin tek yolu bu" diye konuştu. 

Muslera'dan evinde kal mesajı!

"Türkiye'de daha az trafik olduğunu görüyoruz. En yoğun zamanlarında bile çok az. İnsanlar çalışmak ve günlük rutinlerini yapmak zorunda. Tabii ki dikkatle. Bu en temel şey ama evin içinde olursanız daha iyi."

"Türkiye'de sağlık sektörü çok iyi ama problem enfekte olan hastaların sayısı. Hastaneler çalışamaz duruma gelebilir."

İtalya'daki arkadaşlarından örnek!

"İtalya'daki arkadaşlarım bu salgını en başta hafife aldıklarını söyledi. Karantina'yı tatil için veya kahve içmeye çıkmak için bir fırsat olarak gördüler. Bugün bundan büyük bir pişmanlık duyuyorlar ve çok kötü zamanlar yaşıyorlar."

Beşiktaş derbisi için neler dedi?

"Beşiktaş derbisinde sıfır atmosfer vardı. Bu maçı oynamak zorundaydık. Normalde oynaması çok güzel bir maçtı ama biz seyircisiz ve yaşanabileceklerle alakalı korkuyla oynadık. Her zaman bir belirsizlik vardı çünkü rakip oyuncuların durumunu bilmiyorduk."

Süper Lig'in ertelenmesi süreci!

"Falcao ve Alexandra Gomez (FIFPro avukatı) ile liglerin ertelenmesi için beraber hareket ettik. Diğer takımlardaki futbolcularla bir grup oluşturup bir şeyler yapmak istedik. FIFPro'dan gelen mesajla birlikte liglerin askıya alındığını düşünüyorum. Normalde çok daha önceden ertelenmeliydi."

FIFPro, 19 Mart günü öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye'den birçok yabancı futbolcunun kendilerine yazdığını ve liglere seyircisiz bir şekilde devam edilmesi kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini duyurmuştu. FIFPro'nun etiketlediği futbolcular arasında Muslera, Boateng ve Obi Mikel de yer alıyordu. 19 Mart akşamı ise liglerin ertelendiği kararı açıklandı.

"Bu kararı aldırmaya çalıştık"

"Cumhurbaşkanı kararlar alıyor ve bunlara harfiyen uyuluyor. Ona karşı gelmek ve sendikacı olarak kalmak zor. Sosyal medya aracılığıyla, birilerini araya koyarak, diğer liglerin ertelendiğini göstererek ve diğer takımlardaki insanlarla görüşerek bu kararı aldırmaya çalıştık."

Hala koronavirüse yakalanma ihtimali var mı?

"Bir hafta önce izolasyon için evlerimize gönderildik. Bugün ise başkan yardımcımızın koronavirüse yakalandığını öğrendik. Geçen çarşamba yapılan testlerin sonuçlarını bekliyoruz. Albayrak ile en son iki hafta önce görüşmüştük ama geçen hafta kulüptekilerle bir toplantımız vardı. O yüzden hala yakalanma ihtimalim var."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler