Lille, Burak Yılmaz'ı resmen açıkladı!

01.08.2020 - 12:20 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 12:30

Son dakika transfer haberleri... Lille, Burak Yılmaz'ı resmen açıkladı! Beşiktaş'la karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran tecrübeli golcü, Lille'e imza atmak için Fransa'ya gitmişti. Ligue 1 ekibi Lille, Burak Yılmaz transferini resmen duyurdu! İşte detaylar...

Lille, Burak Yılmaz'ı resmen açıkladı!

Beşiktaş Kulübü'yle anlaşarak yollarını ayıran Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille ile el sıkışmıştı.

Ligue 1 ekibi, bu transferi resmen duyurdu! 

Lille'in twitter hesabından yapılan açıklamada, "Radarlarımızda bir hareket görüldü" denildi ve Burak Yılmaz'ın golü paylaşıldı.

Lille'in ilk paylaşımı:

Fransız ekibi milli futbolcu ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Burak Yılmaz'ın Lille formasıyla ilk antrenmanından bir fotoğraf da paylaşıldı.

Lille CEO'su Marc Ingla bu transfer hakkında şu sözleri kullandı:

''Burak’a hoşgeldin diyorum. Lille'de onu ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyor. O iyi bir 9 numara ve çok yetenekli. Deneyimini ve yönetici tavrını Türkiye’de 4 kulüpte forma giyerek gösterdi. Orada bir efsane. Ekibimizi güçlendirmesi v oyun modeline uyması adına mükemmel bir profil.''

Burak Yılmaz'dan transfer sonrası ilk sözler...

Lille ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Burak Yılmaz basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Transfer sürecinde emek veren herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Yılmaz, "Bana güvenlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hocamızın, Campos'un ve sevgili yöneticilerimizin bu güveninden dolayı teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca hep baskılı ortamlarda ve büyük takımlarda oynadım. Ve gördüm ki futbol hayatımda bu baskı bana iyi geliyor. Kulübümün saydığım isimlerin bana güveni de üzerimde açıkçası baskı yaratıyor. Bu yüzden de geçmişte olduğu gibi tekrardan benim için yeni bir macera, yeni bir görev ve yeni bir mutluluk olarak bu maceraya başlıyorum" dedi. 

'Lille ilk seninle ne zaman irtibata geçti? sorusu üzerine Yılmaz, "Yaklaşık 20 gün önce Luis Campos benimle irtibata geçti. Kendisi İstanbul'a geldi ve yüz yüze bir görüşme yaptık. Açıkçası o toplantıdan sonra kararımı vermiştim. Sizlerin aracılığıyla da ona teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Transfer sürecinde Zeki ve Yusuf ile görüştüğünü belirten Yılmaz, "Zeki ve Yusuf'a da gelince hemen ikisiyle de konuştum. Onlar da sağ olsunlar beni duydular ve beni aradılar. Onlara sormam gereken tabii ki sorular vardı. Onlarda beklediğimin üstünde cevaplar verdiler. Onların buraya gelip benimsemesi ve severek oynaması kararımda çok etkili oldu. Aslında kulübümüzün de onları transfer ederek ne kadar doğru bir hamle yaptığını görüyorum. Çünkü onlarda burayı kendi evleri gibi görüyor. Buna şahit oldum" açıklamasını yaptı.

Kulübün transfer stratejisini değerlendiren Yılmaz, "Kulübümün transfer stratejisini çok iyi biliyorum. Ama buradaki benim görevim biraz daha farklı. Hocamızla da yüz yüze konuştuğumuzda Fonte, benim ve Benjamin'in biraz daha farklı misyonu olduğunu söyledi. O da aslında bana bir sorumluluk yükledi. Bu benşm için gurur verici bir olay. Çünkü bu tarz misyonu yapabileceğimi Türkiye'den buraya getirmeleri benim için bu yaşta gurur verici bir olay. Fakat bunların yanında benim sahaya çıkıp birinci hedefim gol atmak. Golden sonra da diğer görevlerimi yerine getireceğime eminim" diye konuştu. 

'Bildiğin üzere 17 numaralı formayı Zeki giyiyor. Bunu onunla konuştun mu?' sorusuna Yılmaz, "Zeki'ye hepinizin önünde teşekkür ediyorum. Ben Türk milli takımında da onlara kaptanlık ediyorum. Türkiye'de biraz saygı ortamı çok daha fazla. Kendisi direkt bana forma ile alakalı hiçbir şey düşünme 17 numara senindir dedi. Ben de ona 'gönlünüzde böyle bir şey varsa bunu yap, yoksa hangi formanın giyildiğinin önemi yok demiştim'. O da 'abi gönlümden veriyorum' " ifadelerini kullandı. 

Son olarak Fransa Ligi'ni yakından takip ettiğini kaydeden Yılmaz, "Bütün Türkiye Yusuf Yazıcı'yı takip ediyor. Fransa Ligi, Türkiye'de yayınlanıyor. Hepimiz ister istemez onları takip ediyoruz. Çünkü iki tane Türk kardeşimiz burada oynuyor ve her maçı takip ediyoruz. Aslında onlardan dolayı da takımımıza hakimim. Çok maçlarını izlediğim için biraz hakimim" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler