Lille karıştı! Eğer kredi borcu ödenmezse...

16.12.2020 - 10:54 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 11:04

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, ekonomik olarak zor durumda. Kulübün başkanı ve çoğunluk hissesinin sahibi Gerard Lopez'in takımdaki hisselerini başka bir yatırımcıya devredebileceği ve devre arasında bazı oyuncu satışlarının gerçekleşebileceği kaydedildi. İşte son durum...

Lille karıştı! Eğer kredi borcu ödenmezse...

AJANSSPOR

14 haftası geride kalan Ligue 1'de 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Lille'de kazan kaynıyor. 

Fransız basınında yer alan haberlere göre dün kulübün ana hissedarı ve başkanı Gerard Lopez'le ona kredi sağlayan ana fon şirketi Elliott Management bir araya geldi. 

Lille'de 130 milyon Euro'luk kredi borcu!

Görüşmenin ana gündem maddesi kulübün son dönemdeki ekonomik problemleriydi. Özellikle yayıncı kuruluş MediaPro'nun sözleşmesini feshetmesi sonrası diğer kulüpler gibi Lille de zor duruma düştü. 

Lopez'in Ağustos 2021'e kadar Elliott'a olan 130 milyon euroluk kredi borcunu ödemesi gerekiyor. Ancak mevcut durumda bunun pek mümkün olmadığı kaydedildi.

Kulübün toplam borcunun 130 ila 200 milyon Euro arasında olduğu ve devre arası bazı oyuncuların satılması gerektiği bildirildi.

Transfer için en büyük aday Renato Sanches!

Ön plana çıkan isim Portekizli orta saha Renato Sanches. Yazın bir İngiliz kulübünün 70 milyon Euro'luk teklifi kabul edilmemişti. Ancak mevcut durumda böyle bir teklifin kabul edilmeme ihtimali yok. 

Lille'de başkan değişebilir!

Eğer Lopez kredi borcunu ödeyemezse kulübün, kredi sağlayan Elliott ve JP Morgan'a devri söz konusu olacak. Bu ihtimalde Elliott, başkan Lopez'in istifasını isteyip kulübü yeni birine satmaya çalışacak. Yeni projede ise Rennes'in eski başkanı Olivier Letang'ın göreve gelmesi bekleniyor.

Bazı Fransız kaynaklar ise Gerard Lopez'in bu kredi borcunu başka fonlar aracılığıyla ödeyebileceğini iddia ediyor.

Lille yaz döneminde Victor Osimhen'i 70 milyon Euro'ya Napoli'ye, Gabriel'i de 26 milyon Euro'ya Arsenal'e satmıştı. Fakat pandemi nedeniyle diğer satışlar gerçekleşemeyince ve yayın ihalesi iptal olunca Lille darboğaza girdi. 

Renato Sanches'le birlikte Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik gibi isimlerin de satışı gündeme gelebilir. 

Lille son 3 senede 311.8 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştirmiş, 161.6 milyon Euro'luk net transfer karı elde etmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler