Lille, Marsilya'yı uzatmalarda yıktı

04.03.2021 - 01:05 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 01:17

Lille - Marsilya maçı, ev sahibi ekibin son dakikalarda attığı gollerle 2-0 sona erdi. Maçın büyük bölümünde iki takımda skoru değiştirecek hamlede bulunamazken; Lille futbolcusu Jonathan David, 90 ve 92. dakikalarda attığı gollerle fark yarattı. Lille - Marsilya maç özeti ve maçın istatistikleri dahil birçok temel bilgiye ulaşabilirsiniz.

Lille, Marsilya'yı uzatmalarda yıktı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı gibi Türk futbolcuların formasını giydiği Lille, şampiyonluğa adım adım ilerliyor. Bugün, sahasında Marsilya gibi güçlü bir ekibi ağırlayan ekip; Jonathan David’in yıldızlaştığı maçta galip gelmesini bildi. Maçın son bölümünde sahneye çıkan David, 2 gol birden atarak Galtieri’ye göz kırptı. Öte yandan, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı ilk 11’de şans buldu. Lille - Marsilya maç özeti ve diğer detaylar haberimizde.

Lille - Marsilya maç özeti

Lille - Marsilya maçı, Jonathan David’in 2 dakika arayla attığı gollerle, Lille’in üstünlüğüyle sona ermiş oldu. Bu galibiyetle beraber 62 puana çıkan ev sahibi ekip; Ligue 1 liderliğini bir hafta daha korudu. Eğer, Marsilya’ya yenilselerdi; Ligue 1’in yeni lideri Paris Saint-Germain olacaktı ancak; 90 ve 90+2’de gelen goller; şampiyonluğun habercisi gibiydi.

Lille - Marsilya istatistikleri

Maç boyunca skoru değiştirmek isteyen takım ev sahibi ekip Lille’di. 90 dakikada 23 kez şut çeken ekip, bu şutların 8’inde isabetli oldu. 8 şutun 2’si beyaz çizgiyi geçerken; 6 şutu Marsilya kalecisi Mandanda karşıladı. Konuk takım Marsilya ise maç boyunca 3 kez şut çekme girişiminde bulundu. Bu şutların sadece 1 tanesi kaleye isabet etti. O şutu da Lille kalecisi Maignan başarılı bir şekilde çıkarttı.

Lille - Marsilya maç sonucu

Maçta puanlar paylaşılacak denilen bir atmosferde sahneye bu kez, Lille’in hücum oyuncusu Jonathan David çıktı. 90 ve 90+2’de iki kez sahneye çıkan David, oldukça kritik bir haftada 2 gol birden atarak takımına kıymetli bir 3 puan kazandırmış oldu.

David, bu sezon 37 maça çıkarken 9 gol, 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler