Lille şampiyonluğa yürüyor!

21.02.2021 - 21:09 | Son Güncellenme: 21.02.2021 - 21:26

Fransa Ligue 1 haberleri... Lille, Ligue 1’de şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Galtier’in öğrencileri kritik Lorient deplasmanından 3 puanla dönmesini bildi. Lorient’i deplasmanda 4 golle mağlup eden Lille’in golleri, 21. dakikada Andreaw Gravillon (KK), 38. dakikada Jose Fonte, 59. dakikada Jonathan Ikone ve 90. dakikada Bradaric’ten geldi. Ev sahibi Lorient’in tek golünü ise, 23. dakikada Jerome Hergault kaydetti. Bradaric’in attığı golde aslan payı Yusuf Yazıcı’ya aitti. İşte detaylar...

Lille şampiyonluğa yürüyor!

AJANSSPOR - HABER

Ligue 1’de şampiyonluk heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Bu hafta deplasmanda Lorient’in konuğu olan Lille, gösterdiği başarılı performansla rakibini saf dışı bıraktı. Lille küme düşme potasından kurtulma mücadelesi veren Lorient’i deplasmanda 4-1 mağlup etti. 

Lille liderliğini sürdürdü

Lorient galibiyeti ile birlikte 58 puana çıkan Lille liderliğini sürdürürken, Brest’i 3-2 yenen Olympique Lyon ikinci sırada Lille’i takip ediyor. Üçüncü sırada ise, bugün saat 23.00’da Monaco ile karşılaşacak Paris Saint-Germain bulunuyor. Paris ekibinin Monaco karşısında herhangi bir puan kaybında, Lille şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış olacak. 

Küme düşmeme  savaşı veren Lorient’e karşı Lille, yüzde 57 topla oynama oranına ulaşıp, 90 dakikada 550 pas barajını aştı. Lorient’te Monoconduit ve Lemoine sarı kartla cezalandırılırken, maçın hakemi 90 dakika boyunca kırmızı kartına hiç başvurmadı.

Yusuf Yazıcı Lorient’i boş geçmedi

Lille'in en golcü oyuncularından biri olan Yusuf Yazıcı, maça yedek kulübesinde başladı. Burak Yılmaz sakatlığı sebebiyle maç kadrosuna alınmazken, Zeki Çelik ilk 11’de maça çıktı. Geçtiğimiz hafta oynanan Lille-Ajax maçında etkisiz bir oyun ortaya koyan Yazıcı, bir anda mağlubiyetin sorumlusu olarak ortaya atılmış, Fransız basınında eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Yusuf’un bu yıl oldukça etkileyici bir performans ortaya koymasına karşın hiçbir maçta 90 dakika oynamaması dikkat çekiyor. Lille forması ile 28 maçta forma giyen Milli oyuncu, 13 gol ve 4 asist kaydetti. 28 maçta sadece 1.332 dakika fırsat elde etmesi, 28 maçın sadece yüzde 50’sine tekabül ediyor. Yusuf, Lorient’e karşı 65. dakikada Jonathan Bamba yerine oyuna dahil edildi. 80. dakikada gole çok yaklaşan genç oyuncunun şutunu Lorient kalecisi Dreyer kornere çeldi. Maçın 90. dakikasında oyuna kendisi gibi sonradan giren Bradaric’e asist yapan Yazıcı, toplam asist sayısını bu maçla 5'e çıkardı.

Bir diğer temsilcimiz Zeki Çelik ise, 90 dakika boyunca güvenilir bir performans sergiledi. Öte yandan, Çelik’in piyasa değeri son dönemde hızla yükseliyor. 2,5 milyon Euro’ya TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor’dan transfer edilen Milli futbolcunun güncel değeri 20 milyon Euro’yu buldu.

Senin için hazırladığımız haberler