Lille yılsa da Burak YILMAZ! Şampiyonluk ateşini yaktı

Orhan Gülek
25.04.2021 - 22:58 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 00:35

Fransa Ligi'nde Lille, Lyon'u 2-0 geriye düştüğü maçta Burak Yılmaz'ın 2 gol, 1 asistiyle devirdi. Son golün pasını da Yusuf Yazıcı verirken, liderliği PSG'den geri alan Lille şampiyonluğa biraz daha yaklaştı.

Lille yılsa da Burak YILMAZ! Şampiyonluk ateşini yaktı

AJANSSPOR - HABER

Fransa Ligue 1'de şampiyonluk için kritik öneme sahip Lyon - Lille maçında milli oyuncumuz Burak Yılmaz 2 gol, 1 asistle takımına 3-2'lik galibiyeti kazandırdı. Golcü futbolcu 2-0 yenik duruma düşen takımına önce ilk yarının son dakikalarında attığı frikik golüyle umut verdi.

 

 

 

Asist Yusuf, gol Burak!

İkinci devreye de etkili başlayan Lille, David'in golüyle beraberliği yakaladı. Burak, bu golde asisti yapan isim oldu. Ve maçın 85. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Burak Yılmaz, bu kez Yusuf Yazıcı'nın asistinde takımını 3-2 galibiyete taşıdı.

 

 

Lyon'un golü eski Fenerbahçeli Slimani'den

Öte yandan Lyon'un ilk golünü 20. dakikada Fenerbahçe'nin eski santrforu Islam Slimani atarken, 35'te Fonte'nin kendi ağlarını havalandırdığı pozisyonda da Cezayirli oyuncu yine başroldeydi. 

Burak sevindi, Marcelo yıkıldı

Fransa Ligi'nin dev maçı aynı zamanda Lyon'un savunmasında oynayan Marcelo ve Burak Yılmaz ekseninde iki eski Beşiktaşlı'yı da karşı karşıya getirdi. Lille'de Burak ve Zeki Çelik 90 dakika sahada kalırken, Yusuf Yazıcı 79'da oyuna girdi.

Lille 73 puanla lider

Bu sonuçla bitime 4 hafta kala puanını 73 yapan Lille ligin zirvesinde yer aldı. İkinci sıradaki Paris Saint Germain'in 72, üçüncü Monaco'nun 71 puana sahip olduğu Fransa Ligi'nde, 67 puanda kalan Lyon şampiyonluk iddiasını kaybetti. 

Burak'ın maça damga vuran istatistikleri

Maçın adamı seçilen Burak Yılmaz'ın istatistikleri şöyle yansıdı:

Süre: 90 dakika 

Topla Buluşma: 45 

Gol: 2 

Şut / İsabet: 2/2 

Asist: 1 

Kilit pas: 4 

Başarılı Pas: 27/30 

Başarılı Dripling: 2/2 

İkili mücadele: 4/6

 

Lille'in Burak'ın galibiyet golünde attığı tweet

Ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı

Attığı galibiyet golünün ardından Fransız kulübünün Twitter hesabından Türk bayraklarıyla paylaşım yapmasını sağlayan Burak Yılmaz, Ligue 1'dek gol sayısını 12'ye çıkararak takımının en skorer ismi oldu. Ayn zamanda Lille adına 5 asite imza atan milli futbolcu ligdeki 57 golün 17'sine direkt katkı sağladı. 

Burak Fransa'da tarihe geçti

Öte yandan kariyerinin zirvesini yaşayan 35 yaş 9 aylık Burak Yılmaz, Tony Cascarino'nun ardından (37 yıl 9 ay) Fransa Ligi'nde 10 gol barajını aşan en yaşlı golcü oldu.

Senin için hazırladığımız haberler