Lille'de Burak Yılmaz hedef tahtasına!

Salim Manav
07.11.2021 - 13:22 | Son Güncellenme: 07.11.2021 - 13:34

Lille’de yaşanan teknik direktörlük değişikliğiyle birlikte düşüşe geçen Fransız ekibinde hedef tahtasına Burak Yılmaz ve Jocelyn Gourvennec konuldu. İşte detaylar…

Lille'de Burak Yılmaz hedef tahtasına!

Lille'de geçirdiği ilk sezonda adeta fırtınalar estiren, takımını şampiyonluğa taşıyan 36 yaşındaki golcü oyuncu, Fransız taraftarların da sevgilisi haline gelmişti.

Fransız taraftarlar tarafından adına besteler yazılan milli golcümüz, bu sezona beklentilerin oldukça altında girdi. Yeni sezonun başında geçtiğimiz sezon şampiyonluklar yaşayan başarılı çalıştırıcı Christopher Galtier'i gönderen Lille, Jocelyn Gourvennec'i takımın başına getirmişti.

Galtier, Burak'ı Nice istemişti!

Burak Yılmaz ile iyi bir enerji yakalayan Galtier, Nice'in başına geçmiş ve Burak Yılmaz'ı da takımında görmek istemişti.

Ancak Lille yönetimi milli golcünün gitmesini istemeyerek takımda tuttu ve bu sezonun da en güçlü kozlarından birisi olacağını belirtti.

16 puanla 12. sırada

Yeni sezona yeni hocayla başlayan Lille'de işler beklendiği gibi gitmedi geçen sezonun Fransa şampiyonu olan takım, şu sıralar yokları oynuyor.

Ligue 1'de son 4 haftayı galibiyet alamadan kapatan Lille, bu sezon 16 puanla 12. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon yarıştığı PSG'nin 16 puan gerisinde.

Gourvennec ve Burak Yılmaz'ı hedef aldılar

Fanatik'in haberine göre; takımın kötü gidişatından dolayı taraftarlar ve Fransız medyası tarafından en çok eleştirilen iki isim ise teknik direktör Gourvennec ve takımın golcüsü Burak Yılmaz oldu.

Son oynanan Angers maçında öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrılan Lille'de, taraftarlar sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Sadece 3 gol attı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Lille'de 14 maça çıkan milli golcü, yalnızca 3 gol kaydedebildi.

Tam 6 maçtır üst üste gol atamayan Burak Yılmaz, Lille'e transfer olduğundan bu yana en kötü serisini yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler