Avrupa'da tarihi imza! Lionel Messi, resmen Paris Saint-Germain'de...

11.08.2021 - 12:02 | Son Güncellenme: 11.08.2021 - 22:18

Son dakika transfer haberleri... Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain, Arjantinli Lionel Messi'yle sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Avrupa'da tarihi imza! Lionel Messi, resmen Paris Saint-Germain'de...

AJANSSPOR - HABER

 

Avrupa'nın köklü kulüplerinden Paris Saint-Germain, Arjantin'in ve dünya futbolunun süper starı Lionel Messi'yle 2 yıllık kontrat imzaladı. Messi, önümüzdeki 2 yıl boyunca Paris Saint-Germain'in başarısı için mücadele edecek. 

Başkan el-Halifi: "Kalbimden konuşuyorum..."

Lionel Messi'yi Paris Saint-Germain'de tanıtmaktan gurur duyduğunu söyleyen Paris Saint-Germain Başkanı Nasır el-Halifi şu şekilde konuştu:

 

"Bugün kulübümüz için harika ve tarihi bir gün. Dünya futbolu için de tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum. Kendisi, dünya üzerinde 6 kez Ballon D’or’u kazanan tek oyuncu. Taraftarımız onu izlemekten büyük keyif alacak. Başarmaya çalıştığımız şey gerçekten inanılmaz. Burada, Leo’nun ilk gününü kutluyoruz. Leo sana çok teşekkür ediyorum. Eşine, babana ve takımına çok teşekkür ediyorum. Kendi takımıma da çok teşekkür ediyorum. Sportif direktörümüz Leonardo’yla gurur duyuyorum. Bir konuşma hazırlamadım. Kalbimden konuşuyorum şu anda. Dünyadaki en iyi oyuncuyu kadromuza kattık."

Messi: "Sahada olacağım..."

Paris Saint-Germain'e transferini yorumlayan Lionel Messi: “Bu benim için harika bir şey. Daha dün teknik ekiple beraberdik. Belki de onlarla birlikte çalışmaya hemen başlayacağım ve oynayabildiğim ilk anda sahada olacağım. Antrenmanlara başlamak üzerindeyiz." şeklinde konuştu. 

"Heyecanlıyım..."

Transfer sürecinin son bir hafta içerisinde geliştiğini belirten Messi: "Her şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşti. Geleceğe dair heyecanlıyım. Çok mutluyum. Bütün bu haftayı değerlendirdiğimde bir çok hissi bir anda yaşadığımı söyleyebilirim. Şu anda hepsini idrak etmeye çalışıyorum" dedi. 

"İspanya'da herkes dışarıdaydı..."

İspanya'da kendisini ağırlamaya gelen insanları anlatan yıldız: "Sokaktaki insanları düşünüyorum, Barcelona’yı düşünüyorum, herkesi düşünüyorum. İspanya’da herkes dışarıdaydı. Onları sokakta görmek unutulmazdı. Onları tekrar görmek istiyorum. Stadyumda onları tekrar görmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Messi’ye ezeli rakibinden ‘hoş geldin’ mesajı! 'Kim derdi ki...'
Habere Git

"Umarım birlikte başarırız..."

Bir gazetecinin transfer sürecinde Neymar'ın etkili olup olmadığını sorması üzerine Messi: "Bu takımı gördüğünüz zaman onlarla oynamayı istiyorsunuz. Bu takım size birçok şeyi sunuyor. Birçok fırsat sunuyor. Birlikte olmasak bile hedeflerimiz ortaktı. Şimdi yeniden beraberiz. Umarım birlikte başarırız. Takımdaki diğer futbolcuları da tanıyorum ve başarılı olduklarını düşünüyorum." cevabını verdi. 

"Barcelona benim evim..."

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olası Barcelona - Paris Saint-Germain eşleşmesini yorumlayan Lionel Messi: "Barcelona benim evim. Çok iyi anılarım var. Çok kötü anılarım da var. Acıyı tatlıyı her şeyi beraber yaşadım. Barcelona ve PSG’nin karşılaşıp karşılaşmayacağını bilmiyorum. Taraftarın da gidip gitmeyeceğini bilmiyorum. Umarım onlar da bizimle birlikte olur." dedi. 

el-Halifi: "3 gün içinde çok büyük kararlar verildi..."

Bir gazetecinin Paris Saint-Germain Başkanı Naser el-Halifi'ye Messi transferinin finansal tarafını sorması üzerine el-Halifi şu cevabı verdi:

 

"Uygulanan yasalar, kararlar ve kurallar çerçevesinde her şeyden önce finansmanı inceliyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Leo’nun kulübümüze katılması için gerekli düzenlemeleri yaptık. Sadece kötü olan yönleri değil, iyi olan yanları da görüyoruz. 3 gün içinde olanları size anlatamam. Çok büyük olaylar oldu. Çok büyük kararlar verildi. Umarım hepimiz için olumlu adımlar atmışızdır."

İlgini Çekebilir
Mbappe’den Messi isyanı! Yönetime başvurdu
Habere Git

Leonardo'dan Messi'ye ikna taktiği

Öte yandan PSG Sportif Direktörü Leonardo'nun Lionel Messi ile yaptığı ikna konuşmaları da ortaya çıktı. El Pais'in haberine göre Leonardo'dan Messi'ye; "Paris; peynir, yemek, sanat ve kültür şehridir. Ragbi favori spor. Burada 3 maç kaybedersiniz kimse sizi sokakta aşağılamak için durdurmaz. Sen ve ailen buraya çok rahat uyum sağlayacaksınız." demiş.

Leonardo Paris Saint-Germain'deki görevine başlamadan önce Süper Lig'de Antalyaspor'un teknik direktörlüğünü yapmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler