Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo aynı takımda buluşuyor! Yılların rekabeti

12.05.2024 - 16:35 | Son Güncellenme: 12.05.2024 - 17:24

MLS ekiplerinden Inter Miami forması giyen Lionel Messi'nin ve Suudi Arabistan Pro Ligi takımlarında Al Nassr'ın formasını terleten Cristiano Ronaldo'nun aynı takımda forma giyme ihtimali doğdu.

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo aynı takımda buluşuyor! Yılların rekabeti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İspanya'da; biri Barcelona, diğeri ise Real Madrid formasıyla uzun yıllar dünya futboluna damga vuran ikili olan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun, kariyerlerinin son dönemlerinde aynı takımda forma giyebilecekleri iddia edildi. İşte detaylar...

Bir efsanenin ilk adımları

Lionel Messi, henüz çocuk yaşta ülkesi Arjantin'den, İspanya'ya getirilerek alt yaş kategorilerinde formasını giymeye başladığı Barcelona'da, 2005-2006 sezonunda A Takım'a yükseldi ve uzun yıllar sürecek hanedanlığının ilk adımını attı.

En başında dünya futbolunun sayılı yeteneklerinden biri olacağı öngörülen Messi, Barcelona kariyerine de hızlı bir giriş yaparak, performansıyla genç yaşında büyük işlere imza atmaya başladı. Fırtınalar estiren Arjantinli yıldız, kısa süre içerisinde Barcelona ile yerel ve uluslararası şampiyonluklar elde etti.

Rekabet başlıyor

Lionel Messi, İspanya'da dünya futboluna şaşaalı bir giriş yaparken; ondan daha önce rüştünü ispatlamış bir diğer isim Cristiano Ronaldo da İngiltere'de adından sıkça söz ettirmeye başlamıştı. Sir Alex Ferguson liderliğindeki Manchester United'ta parlayan Portekizli yıldız, 2009-10 sezonunda Real Madrid'e görkemli bir imza töreniyle transfer oldu.

Bir hikayenin iki başrolü

Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e transferiyle birlikte, hem yerel turnuvalarda hem de Avrupa arenasında Lionel Messili Barcelona ile büyük bir rekabet başladı. Uzun yıllar futbolseverlerin yakından eşlik ettiği bu rekabette kırılmadık rekor, alınmadık kupa bırakmayan iki yıldız; futbol tarihine geçen özel bir hikayenin iki başrolü oldu.

Lionel Messi'nin Barcelona'da elde ettiği kupalar

Lionel Messi, bu süreçte 17 sezon boyunca 778 maçta Barcelona formasını sırtına geçirdi. Arjantinli yıldız, bu karşılaşmalarda 672 gol ve 303 asiste imza attı. Messi ayrıca takımıyla 10 La Liga, 7 İspanya Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası ve 3 Fifa Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'de elde ettiği kupalar

Cristiano Ronaldo, 12 sezon süren Real Madrid döneminde 438 maçta İspanyol ekibinin formasını terletti ve 450 gol, 131 asistle yıldızlaştı. Portekizli yıldız, Madrid ile; 2 La Liga, 2 İspanya Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası ve 4 Fifa Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu elde etti.

Ronaldo için Inter Miami iddiası

Marca'nın, Suudi Arabistan basınından Abdulaziz Al-Tamimi'nin haberine dayandırdığı bilgilere göre ise; Lionel Mesi'nin formasını giydiği Inter Miami, Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek istiyor. Haber detayında Inter Miami yöneticilerinin, Ronaldo ile iletişime geçtiği kaydedildi.

Bu transfer gerçekleştiği takdirde dünya futbolunun uzun yıllar süren en büyük rekabetini futbolseverlere sunan Messi ve Ronaldo ikilisi, aynı takımda mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler