Lionel Messi'den yeni rekor! İlke imza attı

21.06.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 10:35

Arjantin Milli Takımı ile Copa America'da mücadele eden Lionel Messi, ilk maçında Kanada karşısında çıktı. Messi, gösterdiği performansla bir kez daha tarihe geçti.

Lionel Messi'den yeni rekor! İlke imza attı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Arjantin, Copa America'daki ilk maçında A Grubu'nda Kanada ile karşılaştı. Tangocular, rakibini Julian Alvarez ve Lautaro Martinez'in golleriyle 2-0 yenerek turnuvaya 3 puanla başladı.

Kanada karşısında maça ilk 11'de başlayan ve 90 dakika forma giyen Lionel Messi, adını bir kez daha tarihe yazdırmayı başardı. İşte detaylar...

Messi bir kez daha tarih yazdı

Kariyerinin 7'nci Copa America'sında boy gösteren Lionel Messi, 88'inci dakikada Lautaro Martinez'in golünde pası veren isim oldu. Arjantinli yıldız, bu asistiyle birlikte 7 farklı Copa America'da asist yapmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

İlgini Çekebilir
Lionel Messi'den yılların itirafı: "O, en iyisiydi"
Habere Git

En çok forma giyen oyuncu oldu

Lionel Messi ayrıca kariyerinin 35'inci Copa America maçına da Kanada karşısında çıktı. 36 yaşındaki yıldız, turnuva tarihinin en çok forma giyen oyuncusu unvanını ele geçirerek bir başka rekorun daha sahibi oldu. Önceki rekor Şilili kaleci Sergio Livingstone'a aitti.

Arjantin, Copa America'da bir sonraki maçında 26 Haziran Çarşamba günü Şili ile karşı karşıya gelecek. Tangocular, A Grubu'ndaki son maçında ise 30 Haziran Pazar günü Peru ile mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler