Flaş! Lionel Messi kararını verdi!

04.09.2020 - 17:09 | Son Güncellenme: 04.09.2020 - 17:14

Barcelona Lionel Messi haberleri.. Barcelona forması giyen Lionel Messi, Katalan kulübünden ayrılıyor mu? Babası Jorge Messi ne dedi? İşte detaylar...

Flaş! Lionel Messi kararını verdi!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Barcelona'dan ayrılmaya kafayı koyan Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin babasından flaş bir açıklama geldi.

Geçerliliğini kaybetti

Lionel Messi'nin babası Jorge Messi, 700 milyon Euro'luk serbest kalma maddesinin 2019-2020 sezonunda geçerliliğini kaybettiğini açıkladı.

Messi'nin 'serbest kalma bedeli' ile ilgili...

4 Eylül tarihli mektupta Jorge Messi, "Profesyonel futbolcu Lionel Andres Messi'nin temsilcisi olan ben Jorge Horacio Messi, Ulusal Futbol Ligi'nin 30 Ağustos 2020'de yaptığı açıklamaya istinaden bu bilgilendirmeyi geçiyorum. La Liga, hangi sözleşmeyi analiz ederek bu açıklamyı yaptı bilmiyoruz. Messi'nin 'serbest kalma bedeli' ile ilgili madde 2019/20 sportif sezonu bitiminde geçerliliğini yitirmiştir.

"Sözleşme tek taraflı olarak feshedilebilir"

Oyuncu ile kulüp arasındaki sözleşmenin 8.2.3.6 maddesi bu duruma işaret etmektedir. '2019-20 sezonu bitiminden sonra bu sözleşme tek taraflı olarak feshedilebilir' denilmektedir. Sonuç olarak 700 milyon Euro'luk serbest kalma bedeline işaret eden sözleşmenin 8.2.3.5 maddesi, geçerlilik süresini yitirmiştir" ifadelerini kullanarak serbest kalma maddesinin geçersiz olduğunu savundu.

La Liga yönetimi ne demişti?

İspanya La Liga yönetimi, Lionel Messi'nin sözleşme durumuyla ilgili olarak son günlerde yaşanan tartışmalar sonrası açıklama yapmış ve Arjantinli yıldızın sözleşmesinde 700 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi olduğunu ifade etmişti.

"Messi'nin şu anda Barcelona ile olan sözleşmesi yürürlüktedir"

La Liga'dan yapılan açıklamada, "Oyuncu Lionel Andres Messi'nin FC Barcelona ile sözleşme durumuna ilişkin olarak farklı medya kanallarında farklı iddialar yer almaktadır. La Liga, bununla beraber konunun açığa kavuşmasının uygun olduğunu düşündü. Lionel Messi'nin şu anda Barcelona ile olan sözleşmesi yürürlüktedir. Lionel Andres Messi'nin 26 Haziran tarihli 1006/1985 numaralı Kraliyet Kararnamesi'nin 16. maddesi uyarınca sözleşmesini erken tek taraflı fesih hakkı bulunmaktadır. 

"La Liga, oyuncuya transfer vizesi vermeyecektir"

Sözleşmenin feshine karar verilmesi durumunda özel bir fesih bedeli vardır. Geçerli düzenlemelere uygun olarak ve bu durumlarla ilgili prosedürü takiben La Liga, söz konusu madddeyi daha önce ödememiş olan Messi'nin transfer yapabilmesi için bu ücreti ödemesi gerekmektedir. Aksi takdirde La Liga, oyuncuya transfer vizesi vermeyecektir" ifadelerine yer verilmişti.

Arjantin basını ise kaldığını iddia etti

 Arjantin basını, Lionel Messi'nin Barcelona'da bir sezon daha kalma kararı aldığını iddia etti.

Arjantin televizyonu TyC Sports ve Sphera Sports adlı spor haberleri portalı, futbolcuya yakın kaynaklara dayandırarak Messi'nin sözleşmesinin sona ereceği 30 Haziran 2021'e kadar Barcelona'da kalma kararı aldığını duyurdu.

Messi'nin Barcelona'da kalma kararıyla ilgili bir video kaydı yapıldığı ve en geç pazartesi gününe kadar bunun yayımlanacağı ileri sürüldü.

 

Diğer yandan Messi'nin serbest kalma bedeli LaLiga kurumu ile Arjantinli futbolcu arasında polemiğe neden oldu.

LaLiga'nın 30 Ağustos'ta yayınladığı ve Barcelona Kulübüne destek vererek, Messi'nin 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesinin halen geçerli olmasından dolayı ayrılması durumunda 700 milyon avroluk serbest kalma bedelini ödemesi gerektiği açıklamaya Arjantinli futbolcu karşılık verdi.

Messi'nin avukatlık bürosundan LaLiga'ya gönderilen metinde, bahsi geçen 700 milyon avroluk serbest kalma bedeli şartının sözleşmenin son bir yılında geçerli olmadığı savunuldu.

Ancak LaLiga kurumu Messi'ye hemen karşılık vererek, 30 Ağustos'taki açıklamasında yer alan ifadelerinin geçerli olduğunu, Messi'nin ayrılma kararını 10 Haziran'dan önce iletmemesinden dolayı Barcelona ile olan sözleşmesinin ve 700 milyon avroluk serbest kalma şartının 30 Haziran 2021'e kadar geçerliliğini koruduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Barcelona Kulübüne 25 Ağustos'ta avukatlık bürosu aracılığıyla faks göndererek ayrılma talebini ileten Messi, takımın sezon öncesine hazırlık kapsamında 30 Ağustos'ta yaptığı sağlık kontrolüne ve şimdiye kadarki antrenmanlara katılmadı.

Lionel Messi kararını verdi!

Arjantinli yıldız Lionel Messi, Barcelona'da kalacağını açıkladı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Messi, "Bartomeu'nun kulüp yönetimi tam olarak felakettir! Mutlu değilim. Ayrılmama izin verilmedi ve yasal bir anlaşmazlığın önüne geçmek adına kulüpte devam edeceğim!" dedi.

"Barça'ya olan aşkım asla değişmeyecek"

Messi son olarak, "Bartomeu'nun kulüp yönetimi tam olarak felakettir! Mutlu değilim. Ayrılmama izin verilmedi ve yasal bir anlaşmazlığın önüne geçmek adına kulüpte devam edeceğim. İnsanların beni sorgulaması incitiyor. Bu aynı zamanda kimin kim olduğunu görmeme yardımcı oldu. Bir sürü sahte insan var. Bu kulübe olan aşkım sorgulandığında canım yandı. Barça'ya olan aşkım asla değişmeyecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler