“Lisansı iptal edilsin!” Sosyal medyada kampanya başlattılar…

04.03.2021 - 15:32 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 15:36

Son dakika haberleri… Sarı kırmızılı taraftarların Ankaragücü-Galatasaray maçındaki hakem yönetimine tepkisi dinmiyor. Galatasaraylılar mücadelenin VAR hakemi Cüneyt Çakır için sosyal medyada hashtag oluşturarak, FIFA’ya çağrıda bulundu. İşte detaylar…

“Lisansı iptal edilsin!” Sosyal medyada kampanya başlattılar…

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 28. haftasında dün oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçı bugün de sosyal medyaya damga vurdu. Sarı kırmızılı takım aleyhine bir penaltı verilip, Mostafa Mohamed’in kırmızı kartla oyundan atıldığı karşılaşmanın hakem kararları gündem olmaya devam ediyor. 

Çakır'a öfke Meler'den daha büyük

Galatasaray taraftarlarının hedefinde ise 2-1 kaybettikleri mücadelenin hakemi Halil Umut Meler’den çok maçın VAR hakemi Cüneyt Çakır var. Çakır’ın hakem kararlarına VAR’dan müdahale etmemesini skandal olarak değerlendiren sarı kırmızılılar ünlü hakemle ilgili sosyal medyada kampanya başlattı.

Sosyal medyada TT oldu

#FIFAcancelCuneytsLicence (FIFA Cüneyt’in lisansını iptal et) hashtagi ile açılan kampanyada futbolun en üst mercii olan FIFA göreve davet edildi. Bu etikete kısa süre içinde binlerce mesaj yağdı ve kampanya sosyal medyada TT oldu.

Sarı kırmızılılar bu etiketin altında Cüneyt Çakır’ın benzer pozisyonlarda daha önce verdiği farklı kararları da hatırlattı. Yine Çakır’ın VAR hakemi olduğu ve geçtiğimiz hafta sonu oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki penaltı itirazlarının olduğu mücadelenin yanı sıra, Türk hakemin 2018 Dünya Kupası’nda yönettiği Arjantin-Nijerya karşılaşması da gündeme taşındı.

Dünya Kupası'nda iptal ettiği penaltı hatırlatıldı

Çakır o maçta Arjantinli Rojo’nun vücudundan eline çarpan pozisyonda verdiği penaltıyı VAR’dan izleyip iptal etmişti. Galatasaraylılar, aynı hakemin bu maçta Arda Turan’ın vücudundan eline çarpan topta verilen penaltıyı iptal ettirmediğini belirterek kendilerine çifte standart uyguladığını savundu. 

Senin için hazırladığımız haberler