Nazi Selamı Veren Öğrenciler, Ulus Özel Musevi Lisesi'nden Özür Diledi

Akın Ungan
22.03.2023 - 13:59 | Son Güncellenme: 22.03.2023 - 16:48

Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasındaki maçta Nazi selamı veren Üsküdar Amerikan Liseli öğrenciler, Özel Musevi Lisesi'nden özür diledi.

Nazi Selamı Veren Öğrenciler, Ulus Özel Musevi Lisesi'nden Özür Diledi

AJANSSPOR HABER

İstanbul'da Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında 14 Mart günü oynanan futbol müsabakasında gol sevinci sırasında Nazi selamı verilmiş ve bu olay sosyal medyada gündem olmuştu.

AJANSSPOR HABER

"Dostluk Futbol Ligi"nde meydana gelen bu olayın ardından soruşturma başlatılırken, Üsküdar Amerikan Lisesi, öğrenciler ve öğretmenler ile beraber Ulus Musevi Lisesi'ne ziyarette bulunulduğunu, özür dilendiğini ve konu hakkında atılan somut adımları ifade ettiklerini açıkladı.

"Ulus Musevi Lisesi'nden ve tüm Musevi cemaatinden özür dileriz"

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "14 Mart 2023 tarihinde, okulumuz Erkek Futbol Takımının Ulus Musevi Lisesi ile yaptığı maç esnasında sergilenen kabul edilemez hareketten dolayı Üsküdar Amerikan Lisesi olarak her şeyden önce Ulus Musevi Lisesi'nden ve tüm Musevi cemaatinden özür dileriz"

İlgini Çekebilir
Lise maçında dehşet olay! NAZİ selamı verdiler
Habere Git

"Din, dil ve etnik kökenlere saygılı olan bireyler yetiştirmek önceliğimizdir"

"147 yıllık geçmişten gelen güçlü geleneği, geleceğe taşımayı hedefleyen Üsküdar Amerikan Lisesi, uyguladığı evrensel ve yenilikçi eğitim sistemiyle ilham kaynağı ve örnek olmak amacıyla daha iyi bir gelecek için çalışmaktadır. Öğrencilerimizin dengeli, paylaşımcı, katılımcı, bütünsel düşünen bireyler olarak yetişmeleri bizler için özel bir önem arz etmektedir. Bu kapsamda ait olduğu toplum ve dünyadaki kültür, din, dil ve etnik kökenlerin bilincinde olan, bunlara saygı gösteren ve değer veren, çağımıza yön veren olayları anlayan ve bu olayların etkilerini küresel boyutta analiz edebilen, sosyal sorumluluk bilinciyle, ülkesini ve dünyayı daha yaşanabilir bir ortam haline getirerek çevresine değer katma gayretinde olan bireyler yetiştirmek önceliğimizdir"

"Okul olarak attığımız somut adımları paylaşmak isteriz"

"Tüm bu nedenlere istinaden, vakit kaybetmeden aldığımız ilerleme kararını ve okul olarak attığımız somut adımları paylaşmak isteriz"

"Soruşturma başlatılmış ve gerekli cezalar verilmiştir"

"Milli Eğitim Bakanlığı disiplin yönetmeliği ve kuralları çerçevesinde derhal soruşturma başlatılmış ve gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca yine Milli Eğitim Balanlığı tarafından başlatılan resmi soruşturma süreci devam etmekte olup, Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından bu sürece tam destek verilmektedir"

İlgini Çekebilir
Evin oğlu, evde mesut olmadı
Habere Git

"Turnuvadan çekildik"

"25 yıldır düzenlenen Dostluk Futbol Ligi organizasyonunun kurucu okulları arasında yer alan Üsküdar Amerikan Lisesi olarak, söz konusu eylemin gerçekleştiği gün turnuvadan çekildiğimizi duyurmuştuk. Kararımızı 16 Mart 2023 Perşembe günü itibarıyla resmi olarak da komiteye iletmiş bulunuyoruz"

"Ulus Musevi Lisesi'ni ziyaret ettik"

"21 Mart 2023 Salı sabahı okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle Ulus Musevi Lisesi'ni ziyaret ettik. Ziyaretimizde, en içten özürlerimiz ile bu olaydan duyduğumuz tarifsiz üzüntüyü dile getirirken ayrımcılığın her türüne karşı eğitimin okulumuzun en önemli ilkelerinden biri olduğunu ve bu doğrultuda önlemler alındığını ifade ettik. Üsküdar Amerikan Lisesi'nde antisemitizm konusunda her zaman sıfır tolerans olitikası izlendiğini de paylaştık"

"Ulus Musevi Lisesi'ne, yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür ederiz"

"Böyle üzücü bir olayın tekrar yaşanmaması için gönüllü öğretmen, öğrenci, çalışan ve mezunlarımızdan oluşan alt eğitim komisyonları ile kapsamlı çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. Mevcut eğitim müfredatımızda her türlü ayrımcıılığa karşı unsurlar bulunmakta ve eğitim felsefemiz gereği titizlikle uygulanmaktadır. Uzattığımız dostluk elini sıkan, bu müfredatın geliştirilmesi hakkında bize destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Ulus Musevi Lisesi'ne, yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür ederiz"

"Bu çalışmaların yanı sıra rehberlik bölümümüz psikolojik desteğe ihtiyaç duyan tüm öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın yanındadır"

"Olayın bir daha yaşanmaması için tüm tedbirler alındı"

"Üsküdar Amerikan Lisesi, köklü eğitim geleneğinin temelinde yatan insani, toplumsal ve etik değerleri korumayı misyon edinmiş ve bu ilkelerle nesiller yetiştirmiş bir okuldur. Gururla savunduğumuz bu değerlere aykırı hiçbir söz, düşünce ya da eyleme, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da izin verilmeyeceğini, buna asla tahammülümüzün olmadığını ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını bir kez daha belirtmek isteriz"

"Yaşamı güzelleştirmenin yolu, ayrım yapılmaksızın yapıcı çözümlerle herkesin ortak faydada birleşmesinden geçmektedir. Bu da onurlu, eşit, sürdürülebilir ve daha yaşanılabilir bir dünyanın olmazsa olmazıdır"

Senin için hazırladığımız haberler