(ÖZET) Japonya - Hırvatistan maç sonucu: 1-1 (Penaltılar: 1-3)

Orhan Gülek
05.12.2022 - 19:33 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 21:23

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Hırvatistan, Japonya'yı penaltılarda mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İşte maçın videolu özeti, goller ve detaylar

(ÖZET) Japonya - Hırvatistan maç sonucu: 1-1 (Penaltılar: 1-3)

AJANSSPOR - HABER

Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Hırvatistan normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren maçta Japonya'yı penaltılarda 3-1 geçerek çeyrek finale yükseldi.

İlk gol Japonya'dan geldi

Heyecan dolu geçen maçta Japonya 43. dakikada Daizen Maeda’nın golü ile maçta öne geçti. Devreyi 1-0’lık skorla önde tamamlayan Japonya ikinci yarıda Hırvatistan’ın golüne engel olamadı.

Hırvatlar, Perisic ile eşitliği yakaladı

Maçın 55. dakikasında Hırvatistan'da Ivan Perisic, hafif sol çaprazdan gelişine yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve eşitliği yakaladı.

Maç uzatmalara gitti

Mücadelenin normal süresinde başka gol olmayınca karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Livakovic kalesinde devleşti

Hırvatistan kalecisi Livakovic 3 penaltı atışını kurtararak müthiş bir performansa imza atarken, Japonya ilk iki penaltıyı gole çeviremedi ve Hırvatistan çeyrek finale uzandı.

Ivan Perisic, 33 golle Mandzukic’i yakaladı

Öte yandan Japonya’ya karşı attığı golle takımına eşitliği getiren Ivan Perisic, Hırvatistan Milli Takımı formasıyla 33 gole ulaşarak, 45 gollü Davor Suker’in ardından en golcü 2. isim olan Mario Mandzukic’i yakaladı. 33 yaşındaki oyuncu, 2014 yılından bu yana 3 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası’nda da gol atma başarısı gösterdi.

İlgini Çekebilir
Almanya fatihi Japonya, harakiri yaptı!
Habere Git

Japon taraftarlar, 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu

Son 16 turda veda eden Japonya, turnuvada sergilediği performansın yanı sıra taraftarının ortaya koyduğu örnek davranışla dikkati çekti. E Grubu'nda Almanya ve İspanya'yı mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan ve lider olarak son 16 turuna yükselen Uzak Doğu ülkesinin taraftarları, maçların ardından tribünleri temizleyerek tüm dünyaya örnek oldu.

Hırvatistan, 3.kez çeyrek finalde

Hırvatistan ise Dünya Kupası tarihinde 1998, 2018 ve 2022 yıllarında olmak üzere üçüncü kez çeyrek finale yükseldi. 

Senin için hazırladığımız haberler