Burnley-Liverpool: 0-1 | Maç Sonucu

Akın Ungan
13.02.2022 - 18:42 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 19:41

Premier Lig'de Burnley ile Liverpool karşılaştı. Konuk ekip, 1-0 kazandı. Mane ile Salah Afrika Uluslar Kupası'nın ardından ilk defa beraber maça çıktı.

Burnley-Liverpool: 0-1 | Maç Sonucu

İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında Liverpool, Burnley deplasmanına konuk oldu. Bol pozisyona ve yüksek tempoya sahne olan karşılaşmayı Liverpool, 1-0 kazanarak, ligde 4'te 4 yapmayı başardı. Liverpool böylece bir maç fazlasıyla 9 puan önünde olan lider Machester City'i tabir caizse gözden kaybetmedi ve takibini sürdürdü.

Gol Fabinho'dan geldi

Zorlu mücadelenin tek golü, 40. dakikada Fabinho'dan geldi. Fabinho, Sol taraftan kullanılan kornerde Mane'nin ön direkte vurduğu topta, araya girerek vuruşunu yaptı. Kaleci Pop'tan seken topa bir kez daha vuran Brezilyalı oyuncu, topu ağlara gönderdi.

Mane ile Salah, finalin ardından ilk maçına çıktı

Afrika Uluslar Kupası'nın Final maçında karşılaşan iki Liverpool yıldızı Sadio Mane ve Mohamed Salah, rakip oldukları karşılaşmanın ardından ilk defa beraber mücadele etti.

Afrika Uluslar Kupası Final maçında gülen taraf, Senegalli Sadio Mane olmuştu. Mısır'ın yıldız oyuncusu Mohamed Salah ise penaltılarda kaybedilen maçtan sonra çok üzgün olduğunu dile getirmişti.

Liverpool, şampiyonluk yarışında 'varım' dedi

Burnley karşısında alınan kritik 3 puan ile şampiyonluk yarışına devam eden Liverpool, Manchester City'nin arkasında, 2. sırada yer aldı. 24 maçta 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Liverpool, 54 puan topladı.

Burnley lige tutunamıyor

Geride kalan 25 haftada yalnızca 14 puan toplayabilen Burnley, Premier Lig'in son sırasında yer aldı. 21 maçta 1 galibiyet, 11 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan takım, rakip fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde ise 29 gol gördü.

Senin için hazırladığımız haberler